Starea vremii pentru iarna aceasta. Meteorologii au dat avertismentul

Mihai Roșoiu / 25.11.2020, 14:01
Starea vremii pentru iarna aceasta. Meteorologii au dat avertismentul

Meteorologii au făcut primele previziuni despre evoluția vremii în anotimpul rece. În decembrie, frigul va pune stăpânire pe România, însă meteorologii au dat avertismente pentru populație. Prin vocea Florinelei Georgescu, ANM a făcut unele precizări importante despre ceea starea vremii pentru iarna aceasta.

Starea vremii pentru iarna aceasta. Meteorologii au dat avertismentul

În conferinţa online Focus Energetic, directorul executiv al Administrației Naționale de Meteorologie a vorbit despre starea vremii pentru iarna aceasta. Potrivit specialistei ANM, iarna nu va ieși din parametri normali. Asta nu înseamnă că vom avea parte de un anotimp rece confortabil:

„Până acum, în ultimele săptămâni, regimul de vreme a fost specific pentru sfârşitul de toamnă, astfel că ne putem aştepta ca cel puţin până la sfârşitul anului să evoluăm într-un regim normal. Repet ceea ce spun mereu: o iarnă normală în România nu este neapărat o iarnă uşoară, pentru că pot apărea episoade cu fenomene severe de viscol şi ger, care nu lipsesc din nicio iarnă, dar acestea pot fi prognozate doar cu o săptămână, maximum 10 zile în avans”.

Starea vremii pentru iarna aceasta. Ce spun meteorologii
Starea vremii pentru iarna aceasta. Ce spun meteorologii

Vom avea o minivacanță cu precipitații mixte

Șefa Administrației Naționale de Meteorologie a făcut referiri și despre starea vremii în perioada minivacanței care urmează pentru români. Angajații din țara noastră se vor bucura de câteva zile libere cu ocazia sărbătorii de Sfântul Andrei. Se pare că în acele zile, românii vor avea parte de  o vreme urâtă.

Precipitațiile își vor face apariția și ar putea strica planurile celor care vor să petreacă în aer liber. Ploi, lapoviță și ninsoare. Aceasta ar putea fi „rețeta” meteo pentru minivacanța de Sfântul Andrei, care se apropie cu pași repezi:

„În minivacanţa de 1 Decembrie, de vineri, vremea se va schimba de la acest aspect plăcut şi este posibil să avem un episod cu precipitaţii mixte. La munte, de acum încolo, orice episod de precipitaţii înseamnă precipitaţii mixte şi nu este exclus ca şi în zonele joase precipitaţiile să fie mixte”, a precizat Florinela Georgescu.

Sărbători de Iarnă fără zăpadă?

Din păcate, iarna nu va fi darnică din punct de vedere al precipitațiilor de Sărbătorile de Iarnă. Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion? Una obișnuită în ultimii ani. Mai exact, fără zăpadă. Așa cum s-a întâmplat și în anii trecuți, românii au petrecut sărbătorile fără să se bucure de zăpadă.

Starea vremii pentru iarna aceasta. Ultimele vesti de la ANM
Starea vremii pentru iarna aceasta. Ultimele vesti de la ANM

Florinela Georgescu a precizat că ninsorile nu vor lipsi din România. Numai că zăpada îi va răsfăța pe românii care își vor petrece Crăciunul sau Revelionul 2020 la munte:

„Ne aşteptăm ca luna decembrie să evoluăm într-un regim apropiat de normal, ceea ce înseamnă că există posibilitatea ca la munte să se depună un strat de zăpadă suficient de persistent ca să îl avem de Sărbători. E greu de estimat grosimea, dacă va fi unul care să favorizeze sporturile de iarnă”, a concluzionat Florinela Georgescu.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI