Viitorul lui Ianis Hagi a fost decis. Anunțul uimitor făcut de presa din Anglia

Marian Cărăvan 21.04.2020, 09:42
Viitorul lui Ianis Hagi a fost decis. Anunțul uimitor făcut de presa din Anglia

Ianis Hagi și-a aflat viitoarea destinație. Presa din Anglia a făcut un anunț uimitor în privința internaționalului român.

Viitorul lui Ianis Hagi a fost decis. Anunțul uimitor făcut de presa din Anglia

Intrat în vizorul unor echipe importante din Europa, Ianis Hagi era și el în așteptare în această perioadă în care fotbalul este oprit din cauza crizei sanitare. Evoluțiile sale de la începutul acestui an, de la Glasgow Rangers, unde a ajuns sub formă de împrumut de la Genk, au atras atenția altor cluburi, care și l-ar dori pe internaționalul român. Deși părea că se îndreaptă cu pași siguri către Lazio, iată că situația s-a schimbat radical. Presa britanică anunță că Glasgow Rangers va activa în cele din urmă clauza de cumpărare fixată de Genk la 5 milioane de euro. Inițial, Glasgow Rangers făcuse un pas în spate, din cauza problemelor financiare cu care se confruntă.

Conform Daily Mail, cei de la Glasgow Rangers îl vor cumpăra definitiv pe Ianis Hagi de la Genk, contra sumei de 5 milioane de euro. Astfel, scoțienii vor activa clauza exclusivă de transfer pe care o dețin în cazul lui lui Ianis Hagi și le vor lua fața celor de la Lazio sau chiar Real Madrid. Gruparea din capitala Italiei era dispusă să ofere chiar și 10 milioane de euro pentru a-și asigura serviciile fiului „Regelui”, dar chiar și în condițiile în care va fi cumpărat de Rangers, Ianis ar putea ajunge în Serie A. Este posibilă varianta ca Glasgow Rangers să-l cumpere pe fotbalistul român de 21 de anu cu „numai” 5 milioane de euro și apoi să-l vândă chiar la Lazio, cu un preț dublu.

L-a impresionat pe Steven Gerrard

Ianis Hagi a avut 11 apariții în tricoul lui Rangers, suficient însă pentru a-l impresiona pe managerul Steven Gerrard. Mai ales evoluția cu Braga, din Euopa League, în care a și reușit o „dublă”, contribuind decisiv la calificarea „protestanților” în faza următoare a competiției, unde au apucat să dispute doar meciul tur cu Bayer Leverkusen (1-3, pe teren propriu), fotbalul fiind apoi suspendat în Europa.

„Daca aș fi fost încă antrenorul lui Genk, cu siguranță l-aș fi păstrat. Poate deveni un jucător important în viitor. Sunt convins că Ianis poate avea succes în fotbalul din Belgia. Mai trebuie să crească din punct de vedere fizic pentru a avea o explozie. Dar din punct de vedere tehnic n-am văzut în viața mea pe cineva atât de bun cu mingea, cu ambele picioare. Stâng sau dreptul, nu vezi diferența”, a declarat fostul antrenor al lui Ianis Hagi la Genk, Felice Mazzu pentru Voetbal Nieuws.

Cotat la 4,5 milioane de euro conform transfermarkt.com, Ianis Hagi a avut 11 apariții în tricoul lui Rangers în toate competițiile. A marcat 3 goluri (dintre care două în Europa League) și a dat două pase decisive.

Urmăriți Impact.ro și pe