Acuze în fotbalul belgian după plecarea lui Ianis Hagi. Cum i-a dăunat faptul că e fiul ”Regelui”

Alexandru Râmnic 05.04.2020, 16:27
Acuze în fotbalul belgian după plecarea lui Ianis Hagi. Cum i-a dăunat faptul că e fiul ”Regelui”

E greu de crezut că Ianis Hagi se va mai întoarce la Genk după ce a fost împrumutat cu clauză de cumpărare la Glasgow Rangers, iar acum apar acuzele în fotbalul belgian, îndreptate împotriva șefilor grupării care au decis să renunțe atât de ușor la serviciile românului.

Șefii lui Genk, acuzați de o mare glorie a clubului din cauza cedării lui Ianis Hagi

Analiza situației lui Ianis Hagi a făcut-o Thomas Buffel, unul dintre cei mai importanți jucători belgieni din deceniul 2000-2010, care a evoluat timp de 10 ani pentru naționala țării din Benelux. Buffel, care a jucat atât pentru Genk cât și pentru Rangers, cele două cluburi implicate în ”afacerea Ianis”, afirmă că primii au greșit grav nedându-i șanse lui Ianis și, mai ales, trecând în contractul de împrumut în Scoția o clauză de cumpărare.

„Genk cred că s-a grăbit să accepte acea sumă pentru transferul definitiv al lui Hagi. Poate că ar fi trebuit doar să-l împrumute, iar apoi să mai discute. Acum nu mai depinde de ei, ci de Rangers. Nu e ușor să găsești un jucător bun, creativ, care poate înscrie goluri. Hagi a arătat deja asta la Rangers”, a spus Buffel în presa belgiană.

Evoluțiile lui Ianis Hagi la Glasgow Rangers sunt foarte apreciate de suporteri și de managerul Steven Gerrard
Evoluțiile lui Ianis Hagi la Glasgow Rangers sunt foarte apreciate de suporteri și de managerul Steven Gerrard

De asemenea, acesta a identificat și o posibilă problemă pentru ceea ce i s-a întâmplat la Ianis: faptul că este fiul marelui Gheorghe Hagi. Buffel, care a marcat trei goluri pentru naționala Belgiei în 40 de selecții, afirmă că răbdarea ar fi fost mult mai mare cu el dacă nu ar fi avut presiunea numelui mare pe care îl are în spate.

”Se află sub presiune din cauza tatălui său faimos”

”Uneori trebuie să ai mai multă răbdare cu tinerii, însă Genk nu a făcut asta. A stat acolo doar jumătate de an și nu au fost deloc răbdători. Poate că a avut legătură cu contextul în care este Ianis, care se află sub presiune din cauza tatălui său faimos, Gheorghe”, a spus acesta.

Ianis Hagi este împrumutat până în vară de Genk la Glasgow Rangers, iar clauza din contract pentru a fi cedat definitiv este de 5 milioane de euro. Genk a plătit 4,5 în vara trecută pentru a-l aduce de la Viitorul, după ce românul făcuse un campionat european Under 21 de excepție cu naționala.

Presa din Italia susține că Lazio Roma e clubul la care va ajunge Ianis în caz că scoțienii nu vor activa clauza de cumpărare. Clubul capitolin e pregătit să plătească aceeași sumă dacă Rangers nu va dori, în cele din urmă, să-l achiziționeze definitiv.

Urmăriți Impact.ro și pe
Alexandru Râmnic
Sunt absolvent al Universității Hyperion, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, 2005. În prezent, sunt coordonator content la Impact.ro. În trecut, am fost redactor, social...