Jocul lui Ianis Hagi, analizat la sânge: „E greu să îl compari cu Gică!”

Marian Cărăvan 20.04.2020, 16:51
Jocul lui Ianis Hagi, analizat la sânge: „E greu să îl compari cu Gică!”

Jocul lui Ianis Hagi este analizat la sânge de unul dintre foștii fotbaliști români.

Jocul lui Ianis Hagi, analizat la sânge: „E greu să îl compari cu Gică!”

Marian Aliuță, 42 de ani, fotbalist care în cariera sa a trecut pe la Steaua, Rapid și Șahtior Donețk, a vorbit despre fiul cu Gheorghe Hagi, în contextul în care acesta este curtat intens de la Lazio, putând la fel de bine să rămână la Rangers, acolo unde a fost împrumutat la începutul acestui an de belgienii de la Genk.

Fostul fotbalist consideră că principalul avantaj al lui Ianis Hagi este acela că la Viitorul a fost folosit meci de meci de către tatăl său, ceea ce i-a adus la o vârstă fragedă un transfer în străinătate. Totodată, Aliuță atrage atenția că Ianis duce povara unui nume greu.

„Atunci când îl compari cu Gică (n.r. – Hagi) este greu, duce numele ăsta mare în spate. Nu trebuie să ne ascundem după deget și să nu spunem că numele i-a dat și avantaje. Are calități, dar totodată are și avantaj cu numele ăsta. Contează când ești băiatul lui Hagi, ești văzut într-un fel. Dar nu îi poți lua din merite, doar că probabil avea alt parcurs dacă nu avea numele ăsta. Asta e părerea mea”, a declarat Aliuță pentru GSP.

Aliuță: „Nici Messi și Ronaldo nu lovesc așa mingea!”

Marian Aliuță vorbește cu admirație despre Ianis Hagi.

„N-am văzut nici la Messi, nici la Ronaldo să lovească mingea cu ambele picioare așa perfect, cum o lovește Ianis. Ăsta e marele lui avantaj. Deși nu are o viteză foarte mare, este mai lent, se plasează și știe să poziționeze foarte bine între cele două linii. Are simțul acesta. Este un jucător inteligent, știe jocul. Poate să crească, dar acum trebuie lăsat să crească singur, să nu se pună presiune pe el”, a mai declarat Marian Aliuţă.

Glasgow Rangers poate activa clauza de cumpărare de 5 milioane de euro fixată de Genk, însă gruparea de pe Ibrox Park se confruntă cu unele dificultăți financiare și transferul definitiv al lui Ianis Hagi în Scoția ar putea cădea. De situație ar putea profita surpriza din acest sezon de Serie A, Lazio, care are mari șanse să fie prezentă în grupele viitoarei ediții a Ligii Campionilor. Cum planurile lazialilor sunt de întinerire a lotului și de aducere a jucătorilor talentați, Ianis Hagi a devenit prioritate pentru gruparea din capitala Italiei. Astfel că și oferta e peste ce a cerut Genk pentru un transfer la Rangers.

Ianis Hagi, 21 de ani, este împrumutat de Genk la Glasgow Rangers, pentru care a marcat 3 goluri și a dat două pase decisive, în 11 meciuri.

Urmăriți Impact.ro și pe