Veste bună pentru turiştii români. Spania redeschide granițele din iunie, dar cu o condiţie

Nicu Stan 28.04.2021, 13:35

Veste bună pentru turiştii români. Spania redeschide granițele din iunie, dar cu o condiţie. Care este condiția care te-ar putea face să nu mai intri în această țară, vezi mai jos.

Spania își redeschide granițele pentru turiști. În ce condiții se va putea intra în această țară

Veste bună pentru turiştii români. Spania își redeschide granițele începând cu luna iunie, însă cu o condiție.

Spania îşi propune să redeschidă graniţele pentru turiştii  începând din  iunie, sub schema certificatului de sănătate digital Covid, a anunțat Fernando Valdes, secretar de stat în Ministerul Turismului.

Cum se va putea intra in Spania din iunie
Cum se va putea intra in Spania din iunie

Turiștii pot intra în Spania în trei variante

Fernando Valdes a anunțat ieri, la summit-ul Consiliului Mondial al Turismului şi Călătoriilor din Mexic, că programul prin care turiştii trebuie să demonstreze că au fost vaccinaţi, testaţi negativ sau vindecaţi de Covid-19 se va dovedi ”fundamental pentru a oferi călătorilor siguranţă”, citează The Guardian.

El a mai subliniat că Spania va participa la o schemă pilot a certificatului digital, în luna mai, fiind ”gata să primească vizitatori în iunie”.

Certificatele Covid vor da un grad de siguranță

Secretarul de stat Fernando Valdez a mai spus că noua schemă şi campania de vaccinare din Spania sunt ”înainte şi după”, comparat cu situaţia din 2020, dar a precizat că certificatele ”nu sunt o baghetă magică”.

Certificatele Covid, după cum a explicat el, acordă un grad de siguranţă, pentru că acestea le vor facilita turiştilor călătoriile dacă au fost vaccinaţi, dacă au rezultat negativ deşi nu au fost imunizaţi sau dacă s-au vindecat de coronavirus.

Câți oameni a ucis coronavirusul în Spania

În plus, Spania, care are o populaţie de 47 de milioane de locuitori, a înregistrat până acum aproximativ 3,5 milioane de infectări cu coronavirus şi 77.855 de decese cauzate de virusul ucigaș.

De asemenea, în campania de vaccinare națională din Spania au fost administrate, până în prezent, aproximativ 15 milioane de doze, iar 4,02 milioane de persoane au primit inclusiv rapelul, fiind imunizate complet. În plus, guvernul spaniol a transmis că are în vedere ca până la finalul acestei veri 70% din populaţia adultă să fie vaccinată împotriva coronavirusului.

Ce vrea să facă Italia

Pe de altă parte, Italia se confruntă cu o reticență în rândul populației de a se vaccina, iar cu ceva timp în urmă, au fost depistate focare de coronavirus în rândul cadrelor medicale.

Astfel, guvernul italia se gândește serios să impună vaccinarea în rândul cadrelor medicale și al farmaciștilor. Cine nu se va vaccina împotriva virusului ucigaș nu va mai fi plătit timp de un an de zile. Unele guri din Italia au început să strige că asta este discriminare.

Urmăriți Impact.ro și pe