Turcia, prima țară care dă vacanțe “la liber”. Fără certificate de vaccinare și e gata să scoată și testul Covid

Ioana Bucur 16.03.2021, 14:04
Turcia, prima țară care dă vacanțe “la liber”. Fără certificate de vaccinare și e gata să scoată și testul Covid

Dorința românilor care s-au trezit cu vacanțele de vară anulate este pe cale să se îndeplinească. Turcia, prima țară care dă vacanțe „la liber”. Turiștii nu vor avea nevoie de certificate de vaccinare, iar autoritățile de la Ankara au dezvăluit că ar putea elimina până și obligativitatea prezentării rezultatului unui test PCR negativ.

Turcia, prima țară care dă vacanțe „la liber”

Turcia ar putea deveni destinația de vacanță preferată a turiștilor în acest sezon estival, mai ales după anunțul făcut recent de autorități. Ministrul turc al Turismului, Mehmet Ersoy  a anunțat, luni, că țara sa îi așteaptă cu brațele deschise pe turiștii britanici și pe cei din orice alt stat, în sezonul de vară. Ersoy a precizat că Turcia nu va cere certificate de vaccinare și că, după data de 15 aprilie, urmează să se stabilească dacă se va renunța la obligativitatea prezentării rezultatului unui test PCR negativ.

„Îi aşteptăm cu braţele deschise pe turiştii britanici. Colaborăm cu autorităţile britanice pentru a asigura că sunt aplicate procedurile necesare. Noi nu vom solicita paşapoarte de vaccinare din partea turiştilor internaţionali care vin la noi în ţară”, a declarat Mehmet Ersoy, ministrul turc al Turismului, potrivit postului ITV.

Cei care își vor plănui o deplasare în Turcia ar putea intra în țară necondiționat. Autoritățile de la Ankara vor decide dacă, după data de 15 aprilie 2o21, testul PCR cu rezultat negativ va fi sau nu cerut călătorilor la frontieră.

„Noi avem proceduri vamale de nivel mondial, care asigură că riscul transmiterii virusului va fi redus în timpul călătoriilor în Turcia”, a subliniat Mehmet Ersoy.

Liber la vacanțe, în Turcia
Liber la vacanțe, în Turcia

Carantină la venirea în România pentru cei care sosesc din țările și regiunile din „zona galbenă”

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a publicat, duminică seară, lista actualizată cu țările pentru care se mai solicită carantina la venirea în România. Persoanele care au călătorit în statele și regiunile din „zona galbenă” vor fi nevoite să stea în izolare până la 14 zile. Un test PCR cu nu îi va scăpa pe călători de carantină, ci va afecta doar durata acesteia. Astfel, cei care prezintă un test PCR cu rezultat negativ vor sta 10 zile în carantină, în timp ce pentru persoanele care nu au făcut testul, perioada va fi de 14 zile. Singurii care scapă sunt cei care, la intrarea în România, pot face dovada faptului că sunt vaccinați cu ambele doze de ser anti-Covid-19 sau că au avut, în ultimele 90 de zile, boala și s-au vindecat. Nici persoanele aflate în tranzit nu vor fi nevoite să stea în carantină.

Lista actualizată publicată de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă: Cehia, Estonia, San Marino, Muntenegru, Malta, Serbia, Iordania, Ungaria, Seychelles, Liban, Israel, Slovacia, Suedia, Slovenia, Bahrain, Bonaire, Saint Eustatius and Saba, Palestina, Andorra, Monaco, Letonia, Republica Moldova, Albania; Franţa, Italia, Polonia, Aruba, Cipru, Brazilia, Luxemburg, Saint Lucia, Emiratele Arabe Unite, Kuweit, Insulele Turks si Caicos, Macedonia de Nord, Maldive, Kosovo, Puerto Rico, Olanda, Isle of Man, Bulgaria, Austria, Uruguay, Liechtenstein, Lituania, Chile, Bosnia and Herzegovina, Belgia, Peru, Marea Britanie, Africa de Sud, Spania.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...