Vânzătorii bulgari de pe plajă se plâng de turiștii români. Cum i-au categorisit pentru că nu fac bani de pe urma lor

Ioana Bucur 12.08.2021, 14:10
Vânzătorii bulgari de pe plajă se plâng de turiștii români. Cum i-au categorisit pentru că nu fac bani de pe urma lor

Turiștii de la noi din țară nu le mai sunt pe plac. Vânzătorii bulgari de pe plajă au ajuns să se plângă de români. Ce spun despre ei, doar pentru că nu mai fac bani de pe urma lor.

Turiștii români, în vizorul vânzătorilor bulgari de pe plajă

Restricțiile de călătorie și regulile de carantină au dus la explozia numărului celor care își petrec vacanțele pe litoralul Mării Negre. Hotelurile, restaurantele, barurile, terasele sunt pline, însă nu toți „afaceriștii” care își câștigă banii de pe urma turiștilor se declară mulțumiți.

Vânzătorii bulgari de pe plajă simt din plin lipsa rușilor, englezilor, francezilor, celor din statele nordice și din alte state din Occident, adică „turiștii bogați” care lăsau bani frumoși în chioșcurile lor.

„Situația este foarte proastă, în special pentru magazinul meu – vând încălțăminte făcută special pentru turiștii ruși, însă ei lipsesc. În locul lor au venit români care nu cumpără nimic. Sunt și tineri care nu fac niciun fel de cumpărături, doar merg la restaurante”, s-a plâns un comerciant din Sunny Beach pentru postul public de radio, scrie segabg.com.

Românii nu sunt singurii care au ales Bulgaria ca destinație de vacanță. Pe lângă ei în celebrele stațiuni mai sunt mulți polonezi, ucraineni și moldoveni, doar că bugetul de vacanță este mic, iar cumpărăturile nu sunt pe lista lor de priorități.

„Sunt turiști, însă nu au mulți bani. Vânzările nu merg bine. Nu este clar cum vom plăti costurile chiriilor și cazărilor”, a mai spus un alt vânzător.

Vânzătorii bulgari de pe plajă se plâng de turiștii români
Litoralul bulgar

Hotelurile sunt pline, bulgarii sunt nemulțumiți

Hotelierii au toate șansele să recupereze pierderile de anul trecut, în condițiile în care unitățile de cazare sunt ocupate în proporție de 100% în cea mai mare stațiune de pe coasta sudică a Mării Negre.

Cu toate astea, îi nemulțumește invazia mașinilor pe care turiștii le lasă unde prin liber: parcuri, alei, parcări neamenajate. Singurele locuri rămase neocupate sunt cele din zonele albastre, unde staționarea se plătește. Este criticată și curățenia din stațiune.

„Sunny Beach are nevoie de parcări tampon și acest sezon a devenit în mod special evident”, a declarat, pentru radioul public, Zlatko Dimitrov, directorul executiv al Sunny Beach AD, societatea care administrează infrastructura. „Acesta este un mare test pentru noi, care va continua și în următorii ani. Se vede cu ochiul liber că infrastructura este sufocată. Hotelurile nu sunt pregătite pentru acest tip de turiști”, a spus Dimitrov.

Singurii fericiți sunt proprietarii de restaurante: „Așteptam alți turiști, dar nu ne plângem. Problema este că sezonul a început târziu și nu se știe cât va dura”, a spus proprietarul unui bar de cocktailuri.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...