Bulgaria anunță că va înăspri măsurile anti-covid în următoarele zile. Ce locuri sunt principalele vizate

Iancu Andreea 08.08.2021, 17:36
Bulgaria anunță că va înăspri măsurile anti-covid în următoarele zile. Ce locuri sunt principalele vizate

În contextul unui număr tot mai mare de cazuri de infectare cu Covid-19, Bulgaria anunță că va înăspri măsurile anti-covid în următoarele zile. Vestea îi vizează în special pe turiștii români care aleg să petreacă vacanța de vară pe litoralul bulgăresc sau se află în trecere prin Bulgaria pentru a ajunge în Grecia. Autoritățile din statul vecin au anunțat care vor fi locurile vizate de noile controale.

Bulgaria anunță că va înăspri măsurile anti-covid. Ce zone sunt vizate

Statul bulgar raportează zilnic peste 400 de cazuri noi de Covid-19, iar acest fapt se datorează și sezonului estival, care a atras numeroși turiști pe litoralul de la Marea Neagră din regiunea vecină. Având în vedere că situația epidemiologică este una în desfășurare, cu o creștere a infectărilor zilnice, autoritățile din Bulgaria anunță că va înăspri măsurile anti-covid. Acestea vizează limitarea răspândirii virusului.

Specialiștii din statul vecin au stabilit pentru început controale amănunțite la interior, acolo unde se remarcă adunările de oameni. Astfel, cluburile din diferite localități sunt vizate în principal, aici existând suspiciunea că nu sunt respectate în totalitate regulile impuse în contextul pandemiei.

În prezent, controalele anti-epidemice vor fi intensificate la interior, unde se adună mulți oameni. În principal sunt vizate cluburile din localități, unde se suspectează că măsurile nu sunt respectate, a afirmat dr. Dimitar Petrov, ministrul adjunct al Sănătății.

Bulgaria va înăspri măsurile anti-covid
Autoritățile vor crește controalele în mai multe locuri din Bulgaria

Bulgaria va intra în zona portocalie

Cazurile tot mai numeroase de Covid-19 au determinat autoritățile să anunțe că Bulgaria va intra în zona portocalie în câteva zile. Având în vedere noua situare a statului, se vor aplica și noi măsuri pentru a limita răspândirea virusului, pentru a preîntâmpina un scenariu critic. Doctorul Dimitar Petrov susține că noile reguli vor presupune mai multe verificări, urmând ca în eventualitatea intrării în zona roșie să se se impună „măsuri drastice”. Locurile vizate sunt cele în care se organizează adunări mari de oameni, la interior. În privința plajelor, acestea sunt mai puțin expuse la infectare, aflându-se în aer liber, susține oficialul bulgar.

Nu este posibil să ai 2.000 de persoane în interior într-un loc cu 200 de locuri. În plus, unitățile exterioare, unde se adună mulți oameni, vor avea anumite restricții. Acestea sunt principalele locuri de contaminare. Plajele nu intră în discuție, pentru că sunt în aer liber și bate vântul, a adăugat Petrov.

O cauză a creșterii infectărilor în țara vecină o reprezintă traficul ridicat din perioada estivală, când mulți cetățeni tranzitează Bulgaria.

Există aglomerații mari la granițe, așa că a doua direcție a verificărilor este această zonă ,în benzinării și localurile de tip fast-food, a mai spus dr. Dimitrov.

Urmăriți Impact.ro și pe