Bulgaria intră în zona portocalie. Ce trebuie să știe românii care merg în vacanță în acest loc

Iancu Andreea 05.08.2021, 15:27
Bulgaria intră în zona portocalie. Ce trebuie să știe românii care merg în vacanță în acest loc

În contextul în care tot mai multe țări raportează creșteri ale infectărilor cu SARS-CoV-2, autoritățile vecine au transmis un avertisment. Bulgaria intră în zona portocalie, iar românii care merg în vacanță în acest stat vor trebui să respecte noi reguli. Măsura urmează să fie instituită în următoarele zile, după cum a anunțat ministrul adjunct al Sănătății din statul vecin, dr. Dimitar Petrov.

Bulgaria intră în zona portocalie. Anunțul autoritățile din statul bulgar au stabilit ce măsuri să respecte românii care merg în vacanță

Autoritățile vecine au anunțat că, în câteva zile, Bulgaria intră în zona portocalie. Deocamdată, statul bulgar se regăsește în zona verde, însă cel târziu luni lucrurile urmează să se schimbe. Ministrul adjunct al Sănătății, dr. Dimitar Petrov, a făcut mai multe precizări cu privire la măsurile ce vor fi luate după schimbare. Măsurile vor fi înăsprite și vor exista mai multe controale pentru a împiedica răspândirea virusului.

Toate acestea vin în contextul în care Bulgaria a înregistrat creșteri constante a numărului de infectări cu Covid-19. Astfel, românii care își doresc să meargă în vacanță în statul vecin trebuie să știe la ce să se aștepte. Deocamdată, autoritățile au instituit mai multe controale epidemice, în special în interior, acolo unde sunt raportate adunări de oameni. Cluburile din stațiuni sunt vizate, dar și localurile unde se produc aglomerări. Pe de altă parte, în privința zonei de litoral, pe plajă, specialistul susține că nu există pericol, fiind vorba despre un spațiu în aer liber, unde bate vântul.

Momentan, s-au intensificat controalele epidemice la interior, acolo unde se adună mulți oameni. Sunt vizate cluburile din stațiuni, unde există suspiciuni că măsurile nu sunt respectate așa cum ar trebui. Nu se poate ca într-un local cu 200 de locuri să avem 2000 de oameni. Unitățile din aer liber, unde se adună multe persoane vor avea, de asemenea anumite restricții. Acestea sunt principalele locuri de contaminare. Plajele nu ridică asemenea probleme, sunt în aer liber și bate vântul, a precizat Petrov.

Ce trebuie să știe românii care merg în vacanță, după ce Bulgaria a anunțat că intră în zona portocalie
Litoralul bulgar, sigur pentru turiști

Mai multe controale la frontieră și în spațiile de recreere

Situația epidemiologică din Bulgaria nu este deloc îmbucurătoare. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 462 de noi infectări, și 3 morți din cauza COVID-19, potrivit Novinite. Pe de altă parte, numărul total de vaccinuri administrate este 1.013.254. Astfel, autoritățile au stabilit instituirea de noi controale pentru a împiedica răspândirea virusului.

În următoarele zile, Bulgaria urmează să intre în zona portocalie, mai cu seamă după ce traficul a crescut în contextul numărului crescut al turiștilor care tranzitează statul. Conform reprezentantului Ministerului Sănătății din Bulgaria, autoritățile iau în calcul intensificarea controalelor în zonele de recreere, în benzinării, parcări, restaurante de tip fast-food. Toate aceste locuri reprezintă un risc crescut de transmitere a virusului deoarece aici se formează grupuri mari de oameni.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...