Unde gătește chef Cătălin Scărlătescu. Este recunoscut pentru cei mai buni burgeri

Daria Petrescu 10.09.2020, 13:02
Unde gătește chef Cătălin Scărlătescu. Este recunoscut pentru cei mai buni burgeri

Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai apreciați chefi. A devenit cunoscut odată cu participarea la MasterChef de la Pro TV, alături de Sorin Bontea și Florin Dumitrescu. Cei trei au făcut parte din proiect timp de patru ani. Acum, tot în aceeași formulă, aceștia sunt jurați la Chefi la cuțite, de la Antena 1.

De-a lungul timpului, Scărlătescu a devenit unul dintre cele mai îndrăgite personaje de pe micul ecran. Gătește minunat, iar pentru cei care nu știu unde o face, puteți afla acum. El este recunoscut pentru cei mai buni burgeri.

Restaurantul unde gătește chef Cătălin Scărlătescu

Pentru cei care vor să îi guste burgerii, o pot face în două locuri. La restraurantul pe care îl deține împreună cu un asociat, Burgeri și Scoici, care se află în Centrul Vechi, pe strada Smârdan. De asemenea, el este chef la „Berăria H”, de pe Șoseaua Kiseleff nr.32, adică în incinta Parcului Herăstrău. Cătălin Scărlătescu a fost o adevărată senzaţie cand şi-a mutat ustensilele în bucătaria celei mai mari berării din sud-estul Europei.

Cătălin Scărlătescu face parte din juriul Chef la cuțite
Cătălin Scărlătescu face parte din juriul Chef la cuțite

Când și-a dorit pentru prima oară să devină bucătar

„Bunica mi-a arătat în copilărie ce înseamnă mâncarea cu gust și toate preparatele ei mi-au rămas în suflet. Țin minte că gătea la începutul săptămânii mâncare de cartofi și fasole scăzută, care sâmbăta se transforma în fasole bătută.

La desert aveam faimoasa prăjitură cu bulion, preferata mea. Nu avea mult timp sau multe ingrediente la dispoziție, dar reușea să ne pună pe masă rețetele ei de suflet, rețete pe care le-am dus mai departe cu mine până în ziua de azi”, mărturisea chef Cătălin Scărlătescu.

Chef Cătălin Scărlătescu s-a gândit că vrea să fie bucătar în vara anului 1987

„Am văzut că şeful bucătar era cel care avea cea mai tare maşină, cea mai frumoasă casă, cei mai bine îmbrăcaţi copii şi mi-am zis că asta vreau să fiu şi eu”, spune el recent

„Cu puţin înainte să am 17 ani am făcut cunoştinţă cu ce avea să însemne un job în bucătărie. Dar primii 2-3 ani au fost departe de gătit. Erai obligat să treci prin toate departamentele din subsolul bucătăriei (manipulare marfă, curăţenie, curăţat legume etc.)’.

În anii 90 am plecat în Germania, apoi m-am întors şi am plecat pe mare, unde am lucrat ca stewart pe un vapor cargo şi am văzut lumea.

M-am plimbat din Hong Kong până-n Brazilia. Am văzut vreo 50 şi ceva de ţări, şi nu câte trei-patru ore, cum le văd cei de pe croazieră. În niciun port n-am stat mai puţin de 4 zile.

Apoi, am plecat iar în Germania, unde am început încet,încet să lucrez în restaurante pretenţioase, de top, printre care Kempinski Sporting Club Badsarrow, a urmat Filippo Nisi în Koln.

M-am întors în România şi am devenit şeful bucătar în anul de glorie al restaurantului Angels, după care am fost Executive Manager la Museum, în Cotroceni, am devenit copartener cu un prieten foarte bun italian, la un restaurant care se chema Il Gambero Rosso, iar de 6 ani de zile lucrez la Howard Johnson”, povestea chef Scărlătescu într-un interviu pentru csid.ro.

A gătit în perioada de izolare, în timpul pandemiei de coronavirus

În luna mai, după ce a stat câteva zile în izolare, Cătălin Scărlătescu s-a apucat de gătit. El a făcut anunțul în mediul virtual și toată lumea a început să comande de la el.

De asemenea, de Paște a livrat cu ajutorul prietenilor săi. Este vorba despre oameni cunoscuți în show-bizz-ul românesc care imediat i-au sărit în ajutor.

 

Urmăriți Impact.ro și pe