Florin Dumitrescu, Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu au intrat în echipa Antena 1 în 2014, după ce au fost jurați la Pro TV, în show-ul MasterChef. De 6 ani, cei trei fac deliciul publicului la emisunea culinară, iar transformarea de care au avut parte este cu adevărat spectaculoasă. Puțini sunt cei care își amintesc ce fel de atitudine aveau aceștia, atunci când au apărut pe micul ecran, la Pro TV. Iată cum se comportau atunci și cât de carismatici au devenit acum.
Cei trei jurați au apărut pentru prima oară la Pro TV, în show-ul MasterChef, unde concurenților le era aproape teamă să se prezinte cu preparatul în fața lor. De ce? Pentru că aceștia erau duri, încruntați și nu puține au fost cazurile când aruncau prin platou cu farfuriile concurenților. Atitudinea acestora a atras multe antipatii la vremea aceea, iar reacția lor au stârnit numeroase controverse.
În schimb, venirea la Antena 1 a fost una spectaculoasă, cu o schimbare pe măsură pentru cei trei jurați. Acum sunt simpatici, joviali și fac glume cu toți concurenții. Mai mult, nici glumele între jurați nu lipsesc. Se tachinează și își spun replici picante, care fac deliciul celor prezenți în fața ecranului.
Florin Dumitrescu este unul dintre cei mai apreciați bucătari din România. Și-a început cariera la 14 ani și are o experință de viață spectaculoasă. „Eu, la 17 ani, câştigam de trei ori mai mult decât mama. Ea avea salariul 8 milioane de lei (n.r. – vechi), iar eu luam 25 de milioane, lucram în două restaurante. Aveam un salariu uriaş pentru vârsta mea, mai mulţi bani decât puteam cheltui’, a declarat Florin Dumitrescu în urmă cu ceva timp. Juratul este căsătorit și are două fetițe superbe.
Cu o experiență de zeci de ani în bucătărie, Sorin Bontea a devenit unul dintre cei mai îndrăgiți jurați, mai ales după participarea la Asia Express.
Mult timp a gătit pe vase de croazieră, experiență care nu poate fi uitată, spune el. Acolo a învățat disciplina meseriei. Mai târziu a ajuns a ajuns unul dintre cei mai apreciați chefi, într-un restaurant străin din Capitală. Următorul pas a fost MasterChef, intrând astfel în lumea televiziunii.
Cătălin Scărlătescu este în prezent jurat la Chefi la cuțite, însă este implicat și în alte proiecte. Acesta a mărturisit în urmă cu ceva timp, că s-a gândit la meseria de bucătar în vara anului 1987, la vârsta de 16 ani. Pe vremea aceea lucre la Hotelul Flamingo din Eforie Sud, unde era curier.
„Am văzut că şeful bucătar era cel care avea cea mai tare maşină, cea mai frumoasă casă. Cei mai bine îmbrăcaţi copii şi mi-am zis că asta vreau să fiu şi eu”, a spus el într-un interviu.