Una din cele mai folosite aplicații din lume își spionează utilizatorii. Anunțul făcut chiar de producătorii iPhone

Andrei Cezar 27.06.2020, 15:11

Vești proaste pentru fanii iPhone. Una dintre cele mai folosite aplicații din lume își spionează utilizatorii. Aplicațiea Tik Tok, căci depre ea este vorba, poate să citească inclusiv parole, documente, ori e-mailuri, în cazul în care utilizatorul este activ pe telefon. Probleme au apărut și la noul sistemul de operare iOS 14, potrivit Cancan.

Utilizatorii Tik Tok pot fi spionați

Aplicația Tik Tok a cunoscut o creștere impresionantă a numărului de utilizatori în ultimul an. Programul a fost creat ca o platformă de divertisment, unde cei care își crează cont pot urca filmulețe de tot felul, fără a avea niciun fel de restricție.

Însă pe lângă divertismentul de care se bucură cei care folosesc platforma, pot avea parte și de o surpriză mai puțin plăcută. Experții în securitate cibernetică au descoperit că aplicația Tik Tok își poate spiona utilizatorii.

Reprezentanții companiei au declarat că ar fi vorba de utilizatori care folosesc un SDK pentru reclame Google învechit, dar care a fost înlocuit.

Cu toate acestea, Tik Tok nu a pus capăt acestei probleme, deși reprezentanții platformei au promis că până în luna aprilie se va rezolva, potrivit revistei Forbes, citată de Cancan.

Una din cele mai folosite aplicații din lume își spionează utilizatorii. Anunțul făcut chiar de producătorii iPhone
Una din cele mai folosite aplicații din lume își spionează utilizatorii. Anunțul făcut chiar de producătorii iPhone

Cum își spionează Tik Tok utilizatorii

Se pare că la baza acestei probleme ar sta o caracteristică a aplicației concepută pentru a identifica un comportament repetitiv și ar conține spam. Cei de la Tik Tok susțin că au actualizat aplicația în App Store pentru a evita orice confuzie, mai scrie sursa citată.

Astfel, pentru a evita neplăcerile, utilizatorii de iPhone trebuie să descarce cea mai recentă versiune de Tik Tok, imediat ce va fi disponibilă. În momentul de față, însă, dacă Tik Tok este activ pe un dispozitiv Apple și se lucrează pe el în același timp, aplicația poate citi orice: de la parole, documente, e-mailuri sau informații financiare.

Vulnerabilități există și pe noul sistem de operare al iPhone, iOS 14, care va fi lansat în această toamnă. Potrivit reprezentanților Apple, unele aplicații, în cazul de față Tik Tok, pot avea acces la clipboard-ul utilizatorilor. Însă noul sistem va avertiza utilizatorii ori de câte ori o aplicație citește ultimul lucru copiat în clipboard.

Urmăriți Impact.ro și pe