Cine a inventat TikTok, aplicația momentului în lume. Ce avere are acum

Madlen Moraru 04.06.2020, 12:52
Cine a inventat TikTok, aplicația momentului în lume. Ce avere are acum

Inventatorul aplicației TikTok are în prezent o avere impresionantă. Rețeaua socială deține un loc fruntaș printre preferințele interauților și a reușit într-un timp scurt de la lansare să acapareze planeta.

Cine a inventat TikTok, aplicația momentului în lume

TikTok a pornit sub un alt nume la început și este în prezent aplicația momentului în lume. A căpătat o foarte mare popularitate în rândul consumatorilor de internet și filmulețe virale datorită conținutului video pe care utilizatorii pot să îl facă public. De asemenea, creatorul acestei aplicații foarte la modă se numește Zhang Yiming.

Cine a inventat TikTok, aplicația momentului în lume. Ce avere are acum
Zhang Yiming a inventat TikTok în anul 2016

Ce avere are în prezent

Inițial, acesta și-a numit aplicația „A.me”, fiind lansată în China, în luna septembrie din 2016. Totodată, poate fi folosită la crearea mai multor genuri de videoclipuri scurte și a depășit granițele țării de unde a pornit în anuș 2017. Încă de atunci a fost lansată și în afara Chinei și a primit numele de TikTok. Fenomenul la care a contribuit i-a adus fondatorului Zhang Yiming o avere impresionantă în conturi, estimată la o sumă fabuloasă de către revista Forbes. Aplicația în sine este ușor de folosit și poate fi instalată pe smartphone.

Averea celui care a inventat aplicația TikTok este una cu adevărat impresionantă. Zhang Yiming are vârsta de 35 de ani și a pus bazele acestui fenomen mondial care până în ziua de azi i-a adus o avere de 16,2 milioane de dolari. Estimările au fost făcute de către analiștii Forbes, dar suma reală ar putea fi una cu mult mai mare.

Mai mult, fondatorul aplicației TikTok este în prezent situată într-un top important, fiind pe locul 13 dintre cei mai bogați oameni ai Chinei. Este o reușită incredibilă, mai ales că se știu foarte puține despre bărbatul de 35 de ani care a preferat să își țină viața foarte privată. Mai e cunoscut că acesta locuiște în orașul Beijing. Numele său semnifică un vechi proverb chinezesc care s-ar traduce prin „surpinde-i pe toți de la prima încercare”.

Urmăriți Impact.ro și pe