Un cântăreţ din România se afla la Matei Balş în momentul incendiului. Mesajul transmis de artist celor dragi: „Vă mulţumesc mult”

Ioana Bucur 29.01.2021, 17:08
Un cântăreţ din România se afla la Matei Balş în momentul incendiului. Mesajul transmis de artist celor dragi: „Vă mulţumesc mult”

Un cântăreț din România se afla la Matei Balș în momentul incendiului. Mesajul postat, la scurt timp după nenorocire, de artistului care a fost martor al infernului în care cinci oameni și-au pierdut viața.

Un cântăreţ din România se afla la Matei Balş în momentul incendiului

Detalii terifiante ies la iveală despre infernul ce s-a dezlănțuit, vineri dimineața, în Spitalul Matei Balș. Printre cei care se aflau înăuntru era și un cântăreț îndrăgit din România. Alex Vasilache, solistul trupei Jukebox, nu era pacient al institutului. Puțini știu că artistul este medic rezident în Boli Infecțioase, chiar la Balș, luptând în prima linie împotriva pandemiei.

Pentru a-și liniști familia, prietenii și fanii, artistul a postat, pe o rețea socială, un mesaj scurt, în care dezvăluia că scăpase teafăr din incendiul de la Matei Balș.

„Sunt ok! Vă mulțumesc mult!!”, a scris Alex Vasilache, pe Facebook.

Cântărețul din România care se afla în Matei Balș, în timpul incendiului
Mesajul postat de artist

Premierul Florin Cîțu, mesaj tranșant după incendiul de la Matei Balș. Ce le-a transmis angajaților din Ministerul Sănătății

Un incendiu a izbucnit, vineri dimineață, în jurul orei cinci, la parterul Spitalului Matei Balș. Patru saloane în care erau internați pacienți infectați Covid-19 au fost afectate de flăcări. Până în acest moment, cinci persoane și-au pierdut viața, însă, din nefericire, numărul ar putea crește.

„A fost declanşat planul roşu şi din acel moment am rămas în contact cu instituţiile implicate, MAI; Prefectura Capitalei, Minsiterul Sănătăţii. Concomitent au fost găsite alte locuri la care să fie mutaţi pacienţii. Am vrut să facem acest transfer foarte rapid, în jurul orei 6.00 toţi pacienţii erau transferaţi la alte spitale.

Din primul moment i-am cerut ministrului de Interne să folosească toate resursele pentru a stabiliza cât mai rapid situaţia. Cred că intervenţia a fost rapidă, lucrurile au fost ţinute sub control imediat. Despre tragedie – metehnele sistemului de sănătate din România şi-au făcut simţită prezenţa şi astăzi. Deşi au fost alocate resurse, doar o parte din aceşti bani au fost alocaţi investiţiilor”, a declarat, vineri, premierul Florin Cîţu, după şedinţa de Guvern.

În cadrul unei conferințe de presă, premierul Florin Cîțu a transmis, vineri, un avertisment dur către angajații din administrație și din Ministerul Sănătății.

„E momentul să înţelegem că nu putem să mergem aşa mai departe. E nevoie să alocăm din ce în ce mai multe resurse pentru investiţii. Pe lângă ancheta penală, există şi o echipă complexă pe care am constituit-o Corpul de Control al MS. Avem un raport preliminar, dar aştept un raport complet. S-a întâmplat anul trecut şi s-a întâmplat astăzi din nou. Angajaţilor din administraţiei, cei din Ministerul Sănătăţii, le spun ieşiti din birou şi faceţi-vă treaba, altfel plecaţi cu toţii acasă. Fiecare să îşi facă treaba, din sectorul public. E pretenţia pe care o am de la fiecare angajat”, a încheiat prim-ministrul Florin Cîţu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...