Reacţia Gabrielei Firea după incendiul de la Matei Balş. Pe cine dă vina fostul primar al Bucureştiului pentru tragedie

Stan Filon 29.01.2021, 16:15
Reacţia Gabrielei Firea după incendiul de la Matei Balş. Pe cine dă vina fostul primar al Bucureştiului pentru tragedie

Fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, a avut o primă reacție, după incendiul de la Spitalul Matei Balș! Social-democrata a venit cu acuzații la scenă deschisă și cere demisii pe scară rulantă! A comentat și vizita președintelui Klaus Iohannis la locul tragediei.

Gabriela Firea cere demisii, după incendiul de la Spitalul Matei Balș

”Sfâşietor! Revoltător! O nouă tragedie îndoliază România după incendiul violent izbucnit într-un pavilion al Institutului de boli infecţioase Matei Balş. Cu imensā părere de rău pentru aceastā nenorocire, transmit condoleanţe familiilor pacienţilor care şi-au pierdut viaţa şi însănătoşire grabnică celor răniţi. După incendiul de la spitalul judeţean Neamţ din noiembrie, când 12 oameni şi-au pierdut viaţa, guvernantii au anunţat controale şi măsuri drastice în toată ţara, au promis că vor introduce noi proceduri pentru a preveni alte tragedii.
 
Dar n-au făcut nimic, nici în privinţa măsurilor, nici a procedurilor necesare. Doar s-au bătut pe funcţii şi interese, sub paravanul pandemiei! Realitatea crâncenă este că alte 6 spitale din România au luat foc din noiembrie şi până acum, în Cluj, Mureş, Iaşi, Neamţ, Timiş, Bucureşti, practic în toată ţara. Prin urmare, drama de la Balş nu este un episod izolat. Este expresia unui eşec generalizat al guvernării liberale de a preveni incendiile din spitale în contextul tratării COVID, care implică utilizarea oxigenului, ce înseamnă un risc de incendiu suplimentar. Spitalele iau foc în toată ţara.

Gabriela Firea cere demisii, dupa incendiul de la Spitalul Matei Bals
Gabriela Firea cere demisii, dupa incendiul de la Spitalul Matei Bals

”Cine răspunde pentru victime?”

Este revoltător, inadmisibil ca în condiţiile în care guvernarea PNL a avut toată puterea, toate resursele, a cheltuit bani cu nemiluita, în contextul în care sănătatea este prioritate extremă, românii să continue să ardă de vii în spitale. Este rezultatul incompetenţei, al nepăsării, al superficialităţii, care ne umple de revoltă. E mult prea mult! Nu se mai poate! Cine răspunde pentru victime? Câte spitale mai trebuie să ardă pentru ca acest Guvern să facă ceva, pentru ca astfel de tragedii să nu se mai repete! Au murit prea mulţi români din cauza unor incompetenţi! Trebuie să spunem stop! Ajunge!
 
Guvernele de dreapta conduc tara de un an si 3 luni. Nu de ieri… Sunt direct şi nemijlocit responsabile pentru tragediile repetate din domeniul Sănătăţii care puteau fi evitate, dacă se luau măsurile necesare. Niciunul dintre marii şefi responsabili din sistemul de sănătate, în frunte cu ministrul Vlad Voiculescu, nu se mai poate disculpa. Demisia sau demiterea se impun, nu doar ca măsură morală, ci şi ca imperativ social”.

Lista spitalelor care au luat foc în ultimele 3 luni:

– 22 noiembrie – Spitalul CFR Cluj
– 4 decembrie -Spitalul Judetean Tg Mures
– 25 decembrie – Spitalul de Psihiatrie Socola
– 2 ianuarie – Spitalul Municipal Roman
– 5 ianuarie – Spitalul Gătaia, Timis, secţia suport COVID
– 29 ianuarie – Institutul Matei Balş
 
P.S. : Am asteptat cuminte reactia presedintelui. A venit. Si a plecat. Exact cum a venit. Doar a bifat. Totul e ok. Felicită salvatorii. Guvernantii de aproape un an si jumatate pot dormi linistiti in continuare. Nici macar nu-i mustră. De demisie nici vorbă. Dublu standard. Părtinitor până la Dumnezeu şi înapoi”, a scris Gabriela Firea vineri pe Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI