Turcia ia oficial apărarea palestinienilor. ”Israelul e stat terorist”. Ce a cerut președintele Erdogan

Iancu Andreea 15.05.2021, 21:04
Turcia ia oficial apărarea palestinienilor. ”Israelul e stat terorist”. Ce a cerut președintele Erdogan

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, ia apărarea palestinienilor în mod oficial, afirmând despre Israel că este un stat terorist. Liderul turc a transmis o solicitare către una dintre cele mai importante instituții de la nivel mondial, exprimându-și totodată sprijinul în orice inițiativă care ar putea să pună capăt violențelor dintre Israel și Gaza.

Turcia ia apărarea palestinienilor, președintele Erdogan transmițând o solicitare la nivel internațional

Recep Tayyip Erdogan se implică în conflictul izbucnit recent în Israel. Poziția exprimată de Turcia este aceea de a lua apărarea palestinienilor, după ce președintele Erdogan a cerut Națiunilor Unite și țărilor musulmane să stopeze luptele dintre militanții din Israel și Gaza, care nu își găsesc un punct de înțelegere în ultimii ani. Totodată, liderul turc a precizat că va susține orice inițiativă a ONU pentru a pune punct acestor violențe.

Este imperativ ca Consiliul de Securitate al ONU să ia rapid măsuri pentru a asigura pacea și liniștea în Ierusalim, a spus Erdogan.

Turcia ia apărarea palestinienilor, în timp ce președintele Erdogan a cerut ONU să ia atitudine
Președintele Erdogan a cerut ONU să ia atitudine

Președintele Turciei acuză atitudinea Israelului din Ierusalim și Gaza, considerând că statul a acționat precum unul „terorist”. Totodată, Erdogan a afirmat că a purtat discuții despre acest conflict cu mai mulți lideri și reprezentanți ai Executivului din 19 țări.

Invităm fiecare stat și fiecare instituție, indiferent de credința și originea lor, să acționeze cât mai curând posibil împotriva atacurilor Israelului, a spus Erdogan într-o declarație televizată, potrivit Reuters.

De asemenea, liderul turc a invitat la discuții și luare de atitudine și pe reprezentanții din Organizația de Cooperare Islamică, considerată vocea lumii musulmane.

Dacă (nu) adoptă imediat o atitudine concretă și eficientă, se va considera că și-a negat existența, a precizat Erdogan.

Turcia ia apărarea palestinienilor, în timp ce președintele Erdogan a cerut ONU să ia atitudine
Sistemul anti-rachetă a interceptat proiectilele lansate din Gaza

Conflictul dintre Israel și Gaza a escaladat în ultimele zile

Israelul a început un nou conflict cu Fâșia Gaza, după ce a lovit regiunea cu focuri de artilerie și atacuri aeriene în cursul zilei de vineri, ducând la pierderea a 13 vieți, printre care trei copii, după cum au afirmat oficialii locali din Sănătate. Acțiunea a fost una menită să oprească atacurile militanților palestinieni, care au lansat rachete asupra orașelor israeliene.

Aproximativ 122 de persoane, dintre care 51 de femei și copii, au fost ucise în câteva zile de greve în Gaza, au declarat oficialii medicali palestinieni. De asemenea, opt persoane au fost ucise în Israel. Pe de altă parte, grupul Hamas, care se află la putere în Gaza, a lansat atacuri cu rachete la Ierusalim și Tel Aviv, după ce au existat ciocniri între polițiștii israelieni cu cei palestinieni, lână Moscheea Al-Aqsa din Ierusalim.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...