Bombardamentele continuă în Gaza. Israelienii au doborât o clădire unde erau sediile mai multor posturi TV. Palestinienii îi acuză că au ucis și o familie de 10 persoane

Cristian Cojocaru 15.05.2021, 19:02
Bombardamentele continuă în Gaza. Israelienii au doborât o clădire unde erau sediile mai multor posturi TV. Palestinienii îi acuză că au ucis și o familie de 10 persoane

Israelienii continuă bombardamentele din Gaza. Armata a doborât clădirea unde se aflau sediile mai multor posturi de televiziune, iar numărul victimelor este în cotninuă creștere.

Bombardamentele din Gaza continuă să facă victime

Israelienii au doborât un bloc turn unde se aflau sediile redacțiilor Associated Press și Al Jazeera. În urma atacurilor aeriene, blocul a cedat și și s-a prăbușit. Clădirea fusese evacuată înaintea bombardamentului, în urma avertizării proprietarilor. În blocul respectiv se mai aflau și alte birouri dar și apartamente.

Armata israeliană nu a comentat atacul de sâmbătă. Potrivit oficialilor palestinieni din sănătate, în urma bombardamentelor, 13 persoane și-au pierdut viața, fiind înregistrate 139 de victime în total. În atac a fost lovită și o casă în care 10 palestinieni și-au pierdut viața, majoritatea dintre aceștia fiind copii, după cum a arătat Times of Israel.

Opt copii și două femei și-au pierdut viața în urma bombardamentulului, toți făcând parte din familia Abu Hatab, după cum au afirmat medicii din Gaza. Alte 15 persoane au suferit răni, după cum se arată în rapoartele oficialilor medicali. Un alt bărbat în vârstă de 50 de ani a murit în urma unui atac cu rachetă în Tel Aviv.

bombardamentele Gaza continuă
Bombardamentele continua sa faca victime in Fasia Gaza. Bilantul a ajuns la 139 de decese

Sărbătoarea s-a transformat în înmormântări

Mohammed Abu Hatab a povestit reporterilor că soția sa împreună cu cei cinci copii mergeau să sărbătorească împreună cu rudele Eid al-Fitr. Copiii aveau vârste cuprinse între 6 și 14 ani, iar un alt copil de 11 ani a fost dat dispărut. Un locuitor a declarat că avioanele de război ale Israelului au aruncat cel puțin trei proiectile asupra casei, fără a primi vreun avertisment anterior, potrivit BBC.

„Am văzut cadavrele a patru persoane, inclusiv copii, fiind duse de urgență la spital. Nu am putut suporta și am fugit înapoi la mine acasă ”, a spus Alghoul.

Acesta a mai menționat că echipa de salvare a intervenit cu un buldozer pentru a da la o parte dărâmăturile în scopul de a căuta supraviețuitori și a recupera cadavrele. Hamas a declarat că a lansat mai multe rachete asupra Israelului ca un răspuns la atacul aerian al acestora.

Anterior, armata israeliană a afirmat că vor continua să lovească bazele de lansare a rachetelor Hamas din Fâșia Gaza.

“Atacurile au fost efectuate printr-o închidere rapidă a cercului, printr-o capacitate de foc letal și cu inteligența Diviziei Gaza”, a anunțat armata Israelului într-un comunicat.

Oficialii israelieni au declarat că în cursul nopții de vineri spre sâmbătă au fost trase aproximativ 200 de rachete dinspre Gaza, în timp ce armata israeliană au reușit să lovească mai multe sedii ale Hamas. Astăzi, un oficial al SUA a ajuns la Tel Aviv pentru a participa la mai multe discuții cu privire la detensionarea actualului conflic. Hady Amr va participa la medieri alături de israelieni, palestinieni dar și oficialii ONU.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI