Trucul cu bicarbonatul de sodiu pentru cele mai pufoase prăjituri. Nu repeta greșelile pe care multe gospodine le fac

Iancu Andreea 24.10.2020, 08:48
Trucul cu bicarbonatul de sodiu pentru cele mai pufoase prăjituri. Nu repeta greșelile pe care multe gospodine le fac

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient folosit de multe gospodine în interiorul căminului. Acesta este util atât pentru curățenie, igienizând cu succes suprafețele, la spălatul rufelor, dar și pentru prepararea prăjiturilor. Pentru că este un real ajutor în treburile casnice, bicarbonatul de sodiu este folosit cu succes și la gătit. Cu ajutorul unui truc simplu, poți obține blaturi mult mai pufoase pentru prăjituri.

Obține cele mai pufoase prăjituri folosind trucul cu bicarbonat de sodiu

Atunci când prepari o prăjitură, cea mai dificilă parte o reprezintă blatul. Acesta trebuie să iasă suficient de pufos și aerat pentru a te bucura de succes în rândul celor care urmează să guste prăjitura. De aceea, gospodinele apelează la un truc simplu, cu bicarbonat de sodiu.

Pentru a te asigura că ingredientul tău „secret” este util, ai grijă ca bicarbonatul de sodiu să fie valabil. Dacă vrei să verifici acest aspect trebuie să pui puțin bicarbonat de sodiu în apă fierbinte. Atunci când observi că nu se produc bule de aer în apă, atunci bicarbonatul este expirat.

De asemenea, este important să ai grjiă la cantitatea pe care o folosești. Orice rețetă are notate anumite cantități pentru fiecare ingredient în parte, astfel că este esențial să respecți gramajul. Cu ajutorul unui cântar vei scăpa de teama de eșec în bucătărie. Când vine vorba despre bicarbonatul de sodiu, o cantitate prea mare ți-ar putea crea probleme, astfel că prăjitura nu va crește deloc și nu va fi pufoasă.

Bicarbonatul de sodiu te poate ajuta să obții blaturi mai pufoase pentru prăjituri foto - Pexels
Bicarbonatul de sodiu te poate ajuta să obții blaturi mai pufoase pentru prăjituri
foto – Pexels

Ce alte trucuri folosesc gospodinele la prăjituri

Un alt aspect important când vine vorba despre obținerea unor prăjituri perfecte este temperatura de coacere. De aceea, gospodinele știu că prăjitura nu trebuie scoasă din cuptor mai devreme de timpul setat pentru coacere. Nu este nevoie să deschizi ușa cuptorului pentru a verifica frecvent dacă blatul s-a copt. Acordă timpul indicat în rețetă și abia apoi verifică cu ajutorul unei scobitori dacă prăjitura este făcută. În cazul în care scobitoarea iese curată, atunci blatul tău este gata.

Totodată, un alt truc utilizat adesea de către gospodine este cel care ține de scoaterea prăjiturii din tava de copt. Acest pas trebuie să aibă loc abia după ce prăjitura s-a răcit. În acest mod eviți să pierzi din volumul blatului atunci când încerci să desprinzi prăjitura din tavă.

Folosind aceste trucuri simple, vei putea obține de fiecare dată când prepari prăjituri un blat pufos și perfect crescut.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...