Cușma lui Guguță cu vișine. Rețeta simplă pentru cea mai gustoasă prăjitură

Andreea Bisinicu 07.10.2020, 14:17
Cușma lui Guguță cu vișine. Rețeta simplă pentru cea mai gustoasă prăjitură

Sigur ai auzit de Cușma lui Guguță. Și dacă nu ai auzit, nu-i nicio problemă. Îți spunem noi acum. Ce este acest desert? E genul ăla de dulce pe care trebuie, musai, să-l pregătești o dată pentru copiii tăi. Sau pentru iubitul tău. Sau pentru familia ta. Sau pentru prietenii tăi. Ai înțeles tu ideea.

Rețetă Cușma lui Guguță. Ingrediente pentru clătite

Cușma lui Guguță este o prăjitură dulce, cu vișine, cu mascarpone, cu clătite și multă bucurie! Se prepară imediat și va fi vedeta mesei tale de toamnă. Ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 300g faina Castello
  • 100g zahar Castello
  • miezul de la o pastaie de vanilie
  • 5 oua
  • un varf de cutit praf de copt
  • un praf sare
  • 500ml lapte
  • Ulei
Cușma lui Guguță cu vișine.. Foto - TeosKitchen
Cușma lui Guguță cu vișine.. Foto – TeosKitchen

Rețetă Cușma lui Guguță. Ingrediente pentru cremă

  • 500g mascarpone
  • 400ml smantana lichida pentru frisca
  • 150g zahar pudra
  • miezul de la o pastaie de vanilie

Rețetă Cușma lui Guguță. Mod de preparare.

Pentru clatite, mai întâi, trebuie să batem ouăle, împreună cu zahărul și păstaia de vanilie. Toarnă laptele. Amestecă întruna. Apoi, adaugă faină cernută, cu praful de copt și sarea. Amestecă până se omogenizează compoziția. Las-o la răcit pentru 10-15 minute.

Apoi, trebuie prăjite clătitele pe rând, într-o tigaie încinsă, unsă cu puțin ulei. Lasă clatitele să se răcească înainte de a le umple. Acoperă-le cu un servet umed, ca să nu se usuce.

Mai departe, ne ocupăm de cremă. Amestecă, într-un bol, brânza mascarpone, zahărul pudră și miezul de la păstaia de vanilie, cu mixerul la viteza mare, până nu se mai simte zahărul. Separat, bate smântâna dulce până obții o frișcă fermă. Adaugă frișca peste mascarpone și amestecă ușor cu spatula, cu mișcări de împăturire.

Cușma lui Guguță cu vișine.. Foto - TeosKitchen
Cușma lui Guguță cu vișine.. Foto – TeosKitchen

Truc important: Ține frișca la frigider sau congelator pentru zece minute, să fie foarte rece, înainte de a o bate.

Pune vișinele, pe care le-ai scos din compot și le-ai sters de excesul de suc, în mijlocul clătitelor. Rulează-le cât poți de strâns. Acum urmează partea amuzantă, în care aranjezi clătitele sub forma unei piramide. La bază pui mai multe, până când vei ajunge în vârf cu o singură clătită.

Pe un platou mare, pune un strat de crema (2-3 linguri) si așează pe crema primele patru clătite. Urmeaza alt strat de cremă, peste care pui doar trei clătite. Peste încă un strat de cremă adaugi două clatite, iar peste ultimul strat pui clătita principală, un fel de cireasa de pe Cușma lui Guguță.

Și gata, desertul minunat este gata! Îmbracă prăjitura în cremă și da-i forma specifică, de piramidă. Decorează, după plac, cu ciocolată rasă. Poftă bună!

Sursa foto – TeosKitchen

Urmăriți Impact.ro și pe