Fiecare are o rețetă de blat care i se pare ușor de făcut și rapidă, însă nu de multe ori aceasta iese perfect. Așa că, pentru gospodinele care sunt în pană de idei, iată rețeta celui mai pufos și dulce blat.
5 ouă
5 linguri apă rece
10 linguri cu vârf de zahăr
10 linguri făină
puțină sare
puțin unt pentru uns forma
hârtie de copt
Este foarte important că prima dată să ne pregătim toate ingredientele măsurate și formă în care vom coace blatul.
Prima dată decupăm hârtia de copt pentru a tapetă formă. Veți vedea în imagini cum trebuie să arate formă tapetata cu hârtie de copt.
Separăm albușurile de gălbenușuri. Albușurile le presăram cu un praf de sare și începem să le mixam până devin spumă.
Adăugăm treptat zahărul și mixam aproximativ 5-7 minute până obținem o bezea care nu curge atunci când întoarcem castronul. Se adaugă gălbenușurile, toate o dată, adăugăm și apă și amestecăm ușor.
Pornim cuptorul la 180 grade astfel încât până terminăm de făcut blatul, acesta să fie încins. Cernem făină (și cacao – dacă vrem un blat negru).
Adăugăm treptat toată făină (cacao) și amestecăm ușor, de jos în sus, cu o spatulă, până se încorporează perfect.
Turnam compoziția în formă tapetata cu hârtie de copt, scuturăm ușor formă astfel încât aluatul să se „așeze” și punem la cuptor pentru aproximativ 30-40 minute până ce trece testul scobitorii.
Primele 15 minute nu deschidem ușa cuptorului că să nu oprim blatul din crescut.Îl scoatem din formă, îl așezăm pe un grătar și îl lăsăm să se răcească până a două zi. A două zi îl tăiem în 3 părți egale și îl umplem cu diferite creme, este rețeta recomandată de bucătăraș.ro.
Ganache-ul de ciocolată este o rețetă clasică de umplutură pentru tort, ușor de preparat și foarte gustoasa.
Ingrediente:
– 150 de grame ciocolată sau 1 cană de chipsuri de ciocolată
– 230 grame de smântână
– 1 lingură de unt
Pune ciocolata la topit împreună cu smântâna într-o tigaie, la foc mic. Amestecă până când ciocolata se topește complet și devine o cremă fină. Ia tigaia de pe foc și adaugă untul, amestecând până când se omogenizează.
Pune amestecul la frigider o oră, o ora jumatate, avand grijă să amesteci din când în când. Cu o lingura de lemn, bate amestecul până când obții o cremă groasă.