Traian Băsescu refuză să elibereze casa pusă la dispoziție de RAPPS. „Bucătăria va fi gata abia în august”

Andra Daoud 24.05.2022, 20:52
Traian Băsescu refuză să elibereze casa pusă la dispoziție de RAPPS. „Bucătăria va fi gata abia în august”

Termenul în care Traian Băsescu trebuia să elibereze locuința primită de la RAAPPS a expirat, însă fostul șef al statului nu s-a mutat încă din vila de protocol. Băsescu a cumpărat un aparatament în Capitală, în care plănuia să se mute, însă amenajarea acestuia mai durează, după cum a dezvăluit chiar Băsescu.

Traian Băsescu nu a plecat din vila de la RAAPPS

Au trecut mai bine de două luni de când instanța supremă a stabilit că Traian Băsescu a fost colaborator al fostei Securități. Potrivit legii, odată cu stabilirea acestui statut, fostul șef al statului român a pierdut privilegiile care îi erau garantate pe viață, în virtutea faptului că a fost președintele țării.

Traian Băsescu ar fi trebuit să părăsească vila din strada Gogol în termen de 60 de zile de la pronunțarea hotărârii judecătorești. Termenul s-a împlinit pe 23 mai, însă fostul președinte nu a eliberat încă locuința de protocol. În urmă cu câteva săptămâni, Băsescu a fost văzut într-un cartier rezidențial din nordul Capitalei, unde a mers să își caute un apartament. A efectuat tranzacția pentru a-l cumpăra, însă locuința încă nu este amenajată pentru a se muta în ea.

„După ce am dobândit apartamentul plătind prima rată și semnând contractul de vânzare-cumpărare, am demarat celelalte proceduri: să am un contract la electricitate, gaze, apă, să comand o bucătărie. Eu nu mi-aș mai dori să locuiesc vreodată aici, dar nici să plec în 60 de zile. Voi pleca atunci când apartamentul va fi gata. E un apartament cu pereții goi.”, a spus fostul președinte, la România TV.

Traian Basescu refuza sa elibereze casa pusa la dispozitie de RAAPPS. Bucataria va fi gata abia in august
Traian Basescu si sotia sa, in fata vilei de protocol din strada Gogol

„Va fi gata abia în august”

Fostul președinte al României a mai spus că nu are nicio așteptare din partea instituțiilor statului, dar nu poate părăsi locuința de protocol momentan, pentru că nu are unde să se mute.

„Vestea proastă a venit de la cei care îmi furnizează bucătăria și mi-au spus că va fi gata abia în august. Statul poate face ce vrea, el poate să îmi zică să locuiesc în stradă. Ura și prostia, lașitatea și mizeria, nu au avut curajul să se lupte cu mine când eram în putere, sunt niște pigmei. (…)

Nu am nevoie de mila nimănui, am resurse să mă așez în apartament. Dacă vor să mă mut repede, am vreo 50 de cutii cu cărți să mă ajute să le duc în apartament. Când un stat îi face așa ceva unui fost președinte, să îi fie de bine! Nu am cerut nimic statului și nici nu intenționez să îi cer, dar nici el să nu îmi ceară mie.”, a mai spus Băsescu.

Odată cu stabilirea calității de fost colaborator al Securității, fostul președinte nu a pierdut doar dreptul de a folosi vila de protocol, ci și alte câteva privilegii: indemnizația lunară pe care o primea din partea Administrației Prezidențiale (având un cuantum de 75% față de cât primește președintele în funcție). De asemenea, Băsescu a rămas și fără consilierul care era plătit din banii Administrației Prezidențiale, fără mașina de la stat și fără serviciul de pază și protecție.

Urmăriți Impact.ro și pe