Cum arată noua locuință a lui Traian Băsescu. Se mută într-un duplex de lux după ce a pierdut casa

Andra Daoud 12.04.2022, 16:38
Cum arată noua locuință a lui Traian Băsescu. Se mută într-un duplex de lux după ce a pierdut casa

Traian Băsescu și-a găsit o nouă casă, după ce a fost somat să părăsească locuința de protocol de la RAAPPS. Fostul președinte al României a pierdut dreptul de a folosi locuința de protocol, după ce instanța supremă a concluzionat că Băsescu a fost colaborator al Securității. Acum, fostul șef al statului și-a găsit un apartament în care se va muta, într-o zonă de lux a Capitalei.

Cum arată noua locuință a lui Traian Băsescu

Unul dintre drepturile pe care le-a pierdut Traian Băsescu, odată cu declararea de către instanță a statutului de colaborator al Securității, a fost acela de a folosi locuința de protocol dată de RAAPPS. După ce și-a rezolvat problemele de sănătate, fostul președinte a mers să își caute o nouă lucuință în care să se mute. Traian Băsescu a luat prin surprindere pe toată lumea atunci când a anunțat că va opta pentru un apartament și nu pentru o vilă.

Căutarea pentru o nouă locuință nu a durat mult, iar Traian Băsescu a găsit un apartament care să răspundă cerințelor sale. Fostul președinte al României se va muta în zona de nord a Capitalei, în cartierul Pipera, mai exact, unde locuiesc multe persoane publice, dar și oameni politici.

Chiar dacă este vorba despre un apartament, nu e unul oarecare, iar spațiul este generos: locuința asupra căreia s-a hotărât Băsescu este un duplex de aproximativ 140 de metri pătrați, situat într-un complex rezidențial nou. În funcție de apartamentul pe care îl vor alege și de etaj, Traian Băsescu și soția sa se vor bucura de o terasă cu o suprafață cuprinsă între 35 și 60 de metri pătrați.

Cum arată noua locuință a lui Traian Băsescu. Se mută într-un duplex de lux după ce a pierdut casa
Livingul apartamentului pentru care ar putea opta Băsescu

Cât costă apartamentul în care va locui Băsescu

Apartamentul cu trei camere (două dormitoare și un living) are dotări moderne, precum încălzire în pardoseală, finisaje de lux și sisteme de climatizare moderne. Calitatea construcției, dar și zona sunt cele care dictează prețul apartamentului, care nu este deloc unul modest. Pentru locuința din Pipera, fostul șef de stat va scoate din buzunar între 200.000 și 250.000 de euro, în funcție de etaj și de suprafața terasei.

După verdictul dat de ICCJ cu privire la statutul de coraborator al fostei Securități, Traian Băsescu a avut probleme de sănătate care au culminat cu o internare în spital. După externare, fostul șef al statului a revenit în locuința de protocol din strada Gogol, acolo unde locuiește din 2015 și pe care trebuie să o părăsească în termen de 60 de zile de la pronunțarea deciziei.

Potrivit unei legi din 2019, foștii șefi de stat despre care se dovedește că au colaborat cu Securitatea își pierd drepturile care le erau garantate pe viață, în virtutea funcției pe care au ocupat-o.

Urmăriți Impact.ro și pe