Tragedie în fotbalul românesc. A murit unul dintre cei mai mari arbitri

Marian Cărăvan 20.07.2020, 12:59

Unul dintre cei mai mari arbitri români a murit luni-dimineață, la vârsta de 76 de ani.

Tragedie în fotbalul românesc. A murit unul dintre cei mai mari arbitri

O nouă tragedie în fotbalul românesc. Vestea încetării din viață a unuia dintre cei mai mari arbitri din țara noastră a căzut ca un trăznet în această dimineață. Fostul arbitru FIFA Dan Petrescu a murit la vârsta de 76 de ani. Acesta a murit într-un sanatoriu din Măgurele pentru că familia nu-l putea vedea din cauza pandemiei. În urmă cu trei ani și-a pierdut soția și asta l-a măcinat enorm.

Dan Petrescu a fost considerat unul dintre cei mai buni arbitri din anii 80. De altfel, el a condus cinci meciuri dintre Steaua și Dinamo înainte de 1989. A fost arbitru divizionar, arbitru FIFA și președinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor. Dan Petrescu a fost șeful CCA timp de 7 ani în perioada 1994 – 2001. Ca arbitru, „Fibră” a strâns 12 sezoane în Divizia A și peste 40 de meciuri internaționale. În mandatul lui Petrescu, în fotbalul românesc au apărut arbitri precum Sorin Corpodean, Florin Chivulete, Constantin Zotta, Marcel Savaniu, Viorel Anghelinei, Alexandru Tudor sau Cristi Balaj, actualul președinte al Agenției Naționale Anti-Doping.

După terminarea carierei de arbitru, Dan Petrescu a ocupat funcţia de preşedinte CCA, de vicepreşedinte FRF, fiind pentru doi ani şi membru în Comisia UEFA de Arbitri.

Condoleanțe din partea Federației Române de Fotbal. Înmormântarea va avea loc miercuri

La aflarea tragicei vești, Federația Română de Fotbal a transmis un mesaj de condoleanțe.

„Federaţia Română de Fotbal regretă dispariţia lui Dan Petrescu, fost mare arbitru român şi fost preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor. Dan Petrescu a decedat la vârsta de 75 de ani. Federaţia Română de Fotbal transmite condoleanţe familiei îndurerate”, se arată pe site-ul FRF.

Corpul neînsuflețit va fi depus la Capela Cimitirului Izvorul Nou – Dristor. Înmormântarea va avea loc miercuri. Cauza decesului a reprezentat-o o tumoare la creier, care s-a agravat în ultimele două luni.

La începutul lunii mai s-a stins din viață un alt fost arbitru FIFA, Dan Lăzărescu. Acesta avea doar 49 de ani.

 

Urmăriți Impact.ro și pe