O nouă tragedie în fotbalul românesc. Dan Lăzărescu a murit la 49 de ani

Iancu Andreea / 12.05.2020, 13:14
O nouă tragedie în fotbalul românesc. Dan Lăzărescu a murit la 49 de ani

Dan Lăzărescu a reprezentat o figură importantă în lumea fotbalului, fiind arbitru FIFA și specialist în arbitraj la TV Telekom Sport. Fostul arbitru s-a stins din viață la numai 49 de ani. Conform gsp.ro, Dan Lăzărescu a fost găsit în baie, cazut. Echipajul de medicii ajunși la fața locului nu a mai putut face nimic pentru a-l salva.

Lăzărescu a activat în arbitraj, ca asistent și a avut ocazia de a fi delegat în 92 de meciuri din Liga 1 și 96 de meciuri în Liga a 2-a. Totuși, problemele medicale l-au făcut să se retragă din lumea arbitrajului la numai 34 de ani, în 2004.

După ce s-a retras din a arbitra meciuri, Dan Lăzărescu a devenit vicepreședinte la Comisia Centrală de Arbitraj. Cel mai recent post ocupat de fostul arbitru a fost cel de specialist în emisiunile TV Telekom Sport.

A renunțat la arbitraj din pricina problemelor de sănătate
A renunțat la arbitraj din pricina problemelor de sănătate

O carieră impresionantă

Dan Lăzărescu a atins apogeul în carieră atunci când a fost delegat să arbitreze un meci de Champions League, în toamna lui 2002, disputat între Auxerre – Borussia Dortmund. Meciul s-a terminat 1-0 pentru Auxerre.

De asemenea, a obținut un record în perioada 2001-2004 când a oficiat toate meciurile Steaua-Dinamo, indiferent de competiție. Primul dintre meciuri a reprezentat și o carte de vizită pentru el, când l-a avut drept observator pe Adrian Porumboiu, care l-a notat cu 9.

Problemele de sănătate l-au răpus

Încă din iunie 2019, Lăzărescu povestea care sunt problemele de sănătate care îi dau bătăi de cap. Fostul arbitru avea o afecțiune gravă la coloană, pe care a încercat să o trateze.

În timpul carierei am avut două operații la coloană. Anul trecut am făcut-o pe a treia. A fost foarte grav. S-a declanșat rapid. Doctorul mi-a spus că nu a văzut o asemenea hernie de disc. Anul trecut am ridicat ceva greu și s-a declanșat o pareză pe piciorul drept. Am rămas cu o semipareză. M-am mișcat foarte repede, în trei zile m-am operat. Recuperarea a fost foarte grea, 6 luni am mers cu două cârje și încă 3 luni cu o cârjă. A fost foarte grav. Dacă mai întârziam o zi cu operația, riscam să rămân paralizat de la brâu în jos.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI