Scandal în Liga 1! Un fost campion cu FCSB, suspendat pentru dopaj!

Marian Cărăvan 09.06.2020, 14:03

Agenția Națională Anti-Doping s-a autosesizat după ce un fotbalist din Liga 1 a susținut că a făcut terapie cu cu injecții în venă la o echipă din România. Este o procedură care înseamnă doping, iar forul condus de fostul arbitru Cristi Balaj a pus în aplicare regulamentul WADA.

Un fotbalist din Liga 1, fost campion cu FCSB, suspendat pentru dopaj

În prezent fotbalist la Academica Clinceni, Paul Pârvulescu a șocat cu declarațiile sale făcute în urmă cu aproximativ o lună.

„Eu la FCSB n-am făcut ozonoterapie. Am făcut în altă parte, dar nu la Steaua, am făcut la o altă echipă din ţară. Când făceam ozonoterapie, a doua zi mă simţeam rău. Apoi, în următoarea zi eram ok. Nu pot să spun unde am făcut, la ce echipă, pentru că aş pune doctorul de acolo într-o situaţie delicată. Eu n-am făcut insuflaţii rectale, ci injecţii în venă. Nu era ceva wow, iar din punctul de vedere al sănătăţii e OK. Dar e doping, da”, a spus fotbalistul, la GSP Live.

Declarațiile sale au atras atenția Agenției Naționale Anti-Doping, conduse de fostul arbitru Cristi Balaj. ANAD a pus imediat în aplicare regulamentul Agenției Mondiale Anti-Doping (WADA), care spune foarte clar: „Orice manipulare a sângelui este strict interzisă şi, implicit, este considerată doping”.

Paul Pârvulescu, în tricoul echipei patronate de Gigi Becali

Ce decizie a luat ANAD și ce riscă Paul Pârvulescu

„Comisia de Audiere a Agenției se ocupă de acest caz. Va trebui să vină să spună tot ce știe! Nu este corect că unul care face totul perfect să fie dezavantajat în detrimentul altuia care păcălește și care-l ajută să performeze în meci”, a spus Cristi Balaj, președintele ANAD.

Paul Pârvulescu, LPF, Academica Clinceni și FRF au primit notificare că jucătorul este suspendat provizoriu, începând cu 3 iunie. Totuși, hotărârea nu este definitivă, totul se va decide miercuri, 10 iunie, când jucătorul va fi audiat de către comisia ANAD.

„Există o prezumție de nevinovăție, doar că în momentul în care ai spus că te-ai dopat e greu să te apere cineva. Trebuie să vii să explici concret la ce te-ai referit când ai făcut aceea declarație. Indiscutabil, e pasibil de suspendare! Nu facem exces de zel, dar nici nu există concesii”, a mai precizat Cristi Balaj.

Paul Pârvulescu, 31 de ani, riscă o suspendare de patru ani, fiind la prima abatere. Suspendarea însă poate fi mai mică, dacă își recunoaște greșeala. Astfel, ar putea beneficia de o reducere a perioadei de suspendare până la un maximum de 2 ani, în functie de gradul de vinovăție, cu încuviințarea Agenției Mondiale Anti-Doping.

Urmăriți Impact.ro și pe