Toamna se instalează brusc în toată România. ANM anunță vânt și ploi, aduse de ciclonul mediteranean

Anca Manolica 06.11.2022, 19:20
Toamna se instalează brusc în toată România. ANM anunță vânt și ploi, aduse de ciclonul mediteranean

După mai multe zile cu temperaturi ridicate, ca de primăvara, vremea se răcește brusc. Toamna își intră pe deplin în drepturi, fiind așteptate temperaturi scăzute, precipitații abundente și ceață. De asemenea, specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie vorbesc despre un ciclonul mediteranean care urmează să treacă, în zilele următoare, deasupra țării noastre.

Vremea se schimbă în toată țara. Vin vijelii şi ploi puternice

Vremea se schimbă radical începând de duminică, 6 noiembrie. Un ciclon mediteranean care va trece zilele acestea prin sudul României va aduce schimbări atmosferice în această zonă, inclusiv vânt și precipitații abundente, iar temperaturile vor scădea simțitor.

Cu toate acestea, valorile termice se vor situa cu mult peste cele normale în prima jumătate a lunii noiembrie în aproape toată țara, astfel că maximele se vor încadra în general între 12 și 22 de grade.

Vântul va sufla slab și moderat, pe arii restrânse cu intensificări temporare în zonele de sud sud și sud-est, precum și pe crestele Carpaților Meridionali. La primele ore ale zilei, pe arii restrânse în zonele joase se va semnala ceață.

ANM anunță vânt și ploi, aduse de ciclonul mediteranean
ANM anunță vânt și ploi, aduse de ciclonul mediteranean

ANM a venit cu precizări despre ciclonul mediteranean, „Genoa Low”

Fenomenul meteo extrem format în Marea Mediterană lovește sudul Europei și va ajunge și în România. În Grecia și Spania sunt așteptate cantități de apă de peste 100 litri pe metru pătrat, astfel că, meteorologii au emis o avertizare Cod Roşu de ploi și vijelii puternice.

Ciclonul numit de meteorologi „Genoa Low”, va aduce ploi abundente, însoțite de rafale de vânt, furtuni și ninsoare la altitudini mari. Alina Șerban de la Administrația Națională de Meteorologie, a spus la ce să ne așteptăm în perioada următoare.

„Această formațiune de presiune atmosferică va determina în țările sudice ale Europei, în mod deosebit în zona Italiei, ulterior în deplasarea acestuia spre est, în zona Bosniei, pe coasta Croației. Va determina pe de o parte furtuni, averse torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului.

Pe de altă parte, cantități importante de apă, ce vor depăși 30-50 de litri pe metrul pătrat, în funcție de cum acesta se va deplasa și va staționa, pentru că în zona Italiei se pare că va fi puțin mai activ”, a precizat aceasta la Antena 3 CNN.

Citește și: Vremea de Crăciun și de Revelion 2023. Prognoza meteo pentru lunile decembrie și ianuarie

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...