Vremea de Crăciun și de Revelion 2023. Prognoza meteo pentru lunile decembrie și ianuarie

Mihnea Tălău 03.11.2022, 19:18
Vremea de Crăciun și de Revelion 2023. Prognoza meteo pentru lunile decembrie și ianuarie

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru perioada sărbătorilor de iarnă. Astfel, ultimele zile din an vin cu temperaturi din ce în ce mai scăzute.

Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion

La începutul intervalului din decembrie, vremea va fi puțin mai caldă decât cea specifică perioadei, iar ploile își vor face apariția doar în unele zone.

Vremea în săptămâna 13 – 20 decembrie

Începând cu a doua parte a lunii decembrie, valorile termice vor începe să scadă. Excepție fac regiunile vestice, în prima săptămână a intervalului de prognoză temperaturile vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă din an, în special în partea de nord-est a teritoriului.

În ceea ce privește precipitațiile, meteorologii estimează un regim pluviometric local excedentar în regiunile centrale și nord-estice, însă deficitar în partea de vest și sud-vest a țării. În restul teritoriului va fi în general apropiat de cel specific perioadei.

Vremea în săptămâna 20 – 27 decembrie

Cea de-a doua săptămână vine cu valori termice medii puțin mai scăzute decât cele normale pentru acest interval, în regiunile intramontane și în sud-estul extrem al țării.

Cu toate acestea, o abatere termică negativă mai accentuată este estimată pentru zonele de munte. În rest, temperaturile vor fi situate în jurul celor specifice acestei perioade din an. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare pe întreg teritoriul, în special în vestul și nord-vestul țării.

Cum va fi vremea de Craciun si de Revelion
Cum va fi vremea de Craciun si de Revelion

Vremea săptămâna 27 decembrie – 3 ianuarie

Pentru ultimele zile din acest an și primele din 2022, specialiștii ANM estimează o temperatură medie a aerului cu valori mai scăzute decât cele specifice acestui interval, la nivelul întregii țări.

Însă, o abatere termică negativă mai accentuată va fi în regiunile montane. Potrivit meteorologilor, în regiunile vestice și sud-vestice, regimul pluviometric va fi deficitar, iar în restul teritoriului va fi apropiat de cel specific perioadei.

Vremea în săptămâna 3 – 10 ianuarie 2022

În ultima săptămână a intervalului de prognoză, valorile termice medii se vor situa sub mediile climatologice specifice pentru această perioadă, pe întreg teritoriul țării, spun meteorologii. Din punct de vedere al precipitațiilor din aceste zile, specialiștii ANM estimează un regim pluviometric deficitar la nivelul întregii țări.

Cum va fi vremea în Capitală

Pentru prima perioadă intervalului, temperaturile mai ridicate decât cele specifice perioade, când maxima va fi de 9…10 grade, iar minima de 2…4 grade Celsius.

Cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua. În cea de-a doua zi, vremea se va menține caldă pentru această perioadă din an, iar după-amiază ploaia își va face apariția. Valorile termice maxime se vor situa în jurul a 9 grade Celsius, iar cele minime vor fi de 7…8 grade.

În intervalul 12 – 13 decembrie, vremea va fi în continuare mai caldă decât cea normală pentru acest interval, iar cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua. Temperatura maximă se va situa în jurul a 10…11 grade, iar cea minimă va fi de 1…2 grade Celsius.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...