Prima ninsoare, anunțată deja în noiembrie. Când se așteaptă prima zăpadă în România. Anunțul de ultimă oră al meteorologilor

Anca Manolica 05.11.2022, 16:46
Prima ninsoare, anunțată deja în noiembrie. Când se așteaptă prima zăpadă în România. Anunțul de ultimă oră al meteorologilor

Mai este mai puțin de o lună până intrăm, calendaristic, în anotimpul de iarnă, dar se pare că vremea va începe să se răcească mult mai devreme. Când este anunțată să cadă prima ninsoare șiI de când ar trebui să scoatem hainele groase la purtat. Anunțul făcut de specialiștii ANM.

Ultima lună de toamnă aduce prima ninsoare

Iarna se apropie cu pași repezi, astfel că va trebui de acum să apelăm la hainele mai groase. Potrivit meteorologilor, vremea din luna noiembrie se va mai păstra puțin asemănătoare sezonului de toamnă, spre sfârșitul lunii fiind așteptată deja lapoviță care anunță începutul iernii.

În București, în luna noiembrie, specialiștii preconizează schimbări climatice destul de bruște, iar spre finele acesteia, există posibilitatea să cadă și primii fulgi de nea.

Dacă până acum ne-am bucurat de vreme călduroasă, cu temperaturi destul de ridicate pentru normalul perioadei în care ne aflăm, de până la 25 de grade Celsius, vremea începe să se răcească treptat. Conform meteorologilor, din 7 noiembrie vom avea temperaturi de 11-12 grade Celsius ziua și de 1 -2 grade pe timpul de noapte.

Ultima lună de toamnă aduce prima ninsoare
Ultima lună de toamnă aduce prima ninsoare

Data de 17 noiembrie 2022 va aduce și primele temperaturi cu minus, urmând totuși ca în săptămâna 20-26 noiembrie mercurul să mai urce ușor în termometre. Dar nu pentru mult timp, pentru că, potrivit specialiștilor, va urma să cadă primă zăpadă din acest an, în București, potrivit Accuweather. Temperaturile vor indica 5 grade ziua și  -4 noaptea.

Și meteorologii ANM spun că temperaturile urmează să scadă

Temperaturile crescute din ultima perioada ne-au dus mai mult cu gândul la primăvară, nicidecum la venirea iernii. Și, din păcate, vremea neobișnuit de caldă nu aduce niciun beneficiu pământului, mai ales că nu a mai plouat de ceva tump. Însă, potrivit specialiștilor ANM, iarna nu se va lăsa prea mult așteptată în acest an.

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a anunțat că trebuie să ne așteptăm la ninsori începând încă din luna noiembrie. Deși, în prima jumătate a lunii, temperaturile vor fi ridicate, ele vor scădea treptat, ajungând la normalul perioadei.

Primele ninsori vor veni după jumătatea lui noiembrie, iar, la finalul lunii, „stratul de zăpadă va fi consistent”, a mai spus specialistul ANM.

Citește și: Vremea de Crăciun și de Revelion 2023. Prognoza meteo pentru lunile decembrie și ianuarie

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...