Telegondola din Mamaia s-a defectat. Momente de panică pentru zeci de oameni blocați în cabine

Ioana Bucur 15.07.2021, 21:52
Telegondola din Mamaia s-a defectat. Momente de panică pentru zeci de oameni blocați în cabine

Momente de panică, joi seara, pe litoralul românesc. Telegondola din Mamaia s-a defectat, iar zeci de oameni au rămas blocați în cabine, la zeci de metri deasupra solului.

Telegondola din Mamaia s-a defectat

Telegondola din Mamaia s-a defectat, joi seara, în jurul orei 21:20. Zeci de oameni au rămas blocați în cabine, timp de câteva minute, la o înălțime de zeci de metri deasupra solului. Disperate, mai multe persoane au sunat de urgență la 112, cerând intervenția pompierilor.

Din fericire, la doar câteva minute după ce telegondola din Mamaia s-a blocat, angajații au reușit să repună în mișcare cabinele, folosind un sistem mecanizat, acționat manual.

„În momentul de față cabinele telegondolei s-au pus în miscare. Ss acționează manual sistemul mecanizat al telegondolei, sunt persoane care coboară din prima cabina în acest moment, conștiente, cooperante.

Până în momentul de față nu sunt persoane cu atac de panica sau alte probleme. Se continuă evacuarea persoanelor din cabine”, se arată într-o informare a reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea.

Cât costă o plimbare cu telegondola în Mamaia. Prețurile au fost actualizate pentru 2021

Cât costă o plimbare cu telegondola în Mamaia

Telegondola din Mamaia a fost inaugurată în ziua de 16 iulie 2004 și se află la 200 de metri de Hotel Parc. Aceasta a devenit rapid una dintre principalele atracții turistice din Mamaia, atât pentru cetățenii români, cât și turiștii veniți din toate colțurile lumii.

O plimbare cu telegondola durează aproximativ 10 minute și se desfășoară pe o lungime de aproximativ 2 kilometri între Hotel Perla și Cazino, pe ambele sensuri, trecând peste, la o înălțime de 50 de metri, cele mai înalte clădiri din Constanța.

În ceea ce privește prețul unei călătorii, iată care sunt informațiile de care ai nevoie:

  • Prețul unei călătorii este de 20 de lei de persoană – doar dus;
  • Nu se poate achiziționa bilet dus-întors;
  • Copiii sub 7 ani beneficiază de gratuitate;
  • Persoanele cu handicat beneficiază de o plimbare gratuită în baza legitimației de handicap.
Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...