Temperatura apei Mării Negre pentru joi, 15 iulie, în Mamaia și principalele stațiuni

Elena Avramescu 15.07.2021, 15:19
Temperatura apei Mării Negre pentru joi, 15 iulie, în Mamaia și principalele stațiuni

Temperatura apei Mării Negre pentru joi, 15 iulie. În decursul zilei de astăzi, temperatura apei în Mamaia este de 26.4°C. Astfel că este o apă extrem caldă și confortabilă pentru înot, atât pentru copii cât și pentru adulți. Pe lângă asta, temperatura aerului va ajunge la 27°C.

Temperatura apei Mării Negre pentru joi, 15 iulie

Astfel că temperatura apei astăzi este ușor mai mare decât media din această zi din ultimii ani, iar valoarea sa a crescut în ​​ultimele 20 de zile, dar și în ultima săptămână. În urmă cu un an, în această zi, temperatura apei în această stațiune este de 25°C. Temperatura apei în Mamaia în iulie este cuprinsă între 22 și 27 grade.

Temperaturile din apropierea țărmului Mării Negre pot varia cu câteva grade față de valorile indicate, iar asta se poate observa după ploi abundente sau după perioade prelungite de vânt puternic. În plus, unele vânturi din aval determină apele reci și adânci să înlocuiască apele de suprafață care au fost încălzite de soare.

Temperatura apei Marii Negre pentru joi, 15 iulie
Temperatura apei in Mamaia

În Mamaia, temperatura confortabilă a apei pentru înot este setată în iunie, chiar la începutul lunii. În plus, pe parcursul unui an, în Mamaia sunt înregistrate circa 118 de zile de înot, iar în general, sezonul de înot se încheie în octombrie.

Temperatura medie anuală a apei pe coastă în Mamaia este 15.2°C, în funcție de anotimpuri. Astfel că iarna se înregistrează 7.1°C, în primăvară 11.1°C, vara 24.2°C, iar toamna 18.3°C. Până în prezent, temperatura minimă a apei (4.5°C) în Mamaia s-a întâmplat în ianuarie, iar temperatura maximă (26.5°C) în august.

Cea mai caldă apă de azi în România a fost înregistrată în Mamaia, fiind de 26.4°C, iar cea mai mică s-a înregistrat în Mangalia, unde acum este de 24.5°C. Temperatura medie a apei în țară astăzi este de 25.0°C.

Temperatura apei Marii Negre pentru joi, 15 iulie
Temperatura apei Marii Negre in statiuni
Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...