EXCLUSIV

Pictorul fără un picior de la ‘Românii au talent’ vinde nuduri, la Mamaia: ‘Bărbații se amuză, ca niște liceeni virgini, doar femeile cumpără!’ EXCLUSIV

Carmen Andrei 15.07.2021, 19:22

Numele artistului plastic Tiberiu Petrică Hîrţescu a devenit cunoscut în 2013, când a încântat o țară întreagă, dar și nemilosul juriu al show-ului “Românii au talent” (PRO TV), cu tablourile sale, realizate amețitor de repede, doar cu degetul arătător. Și acum, la opt ani distanță, el continuă să strălucească în lumina reflectoarelor. De data aceasta, în stațiunea Mamaia, unde, pe fundalul tarabei sale, pe care stau înghesuite zeci de lucrări, se află, la loc de cinste, sigla emisiunii-concurs, care i-a adus celebritatea. Tiberiu ne-a vorbit, cu îngrijorare, despre acest sezon estival, în care vânzările s-au redus la jumătate.

”Cel mai bine se vând tablourile cu femei dezbrăcate”

Cine trece prin Mamaia, zona de promenadă, n-are cum să nu-l remarce pe vestitul pictor Tiberiu Petrică Hîrţescu, care și-a încercat norocul și la concursul ”Românii au talent”. Deși nu a câștigat marele premiu, participarea de succes i-a adus un munte de popularitate.

Turiștii se opresc, an de an, cu aceeași curiozitate, ca să asiste la demonstrațiile artistice ale lui Tiberiu. Este pus pe glume, zâmbește în timp ce pictează, însă, în adâncul sufletului, e tare mâhnit, căci vânzările nu merg deloc bine.

Seara târziu, mult după miezul nopții, când toți se retrag în camerele de hotel, și se lasă liniștea peste bătrâna stațiune de la malul mării, Tiberiu își face calculele. E pe minus, cu mult, față de alți ani:

”Vând zilnic câte 50 de tablouri, mai mari ori mai mici, la prețuri cuprinse între 5 și 150 de lei, merge foarte rău față de alți ani, când dădeam și câte 200 de bucăți pe seară. Cel mai bine se vând nudurile, tablourile cu femei dezbrăcate. Dar, culmea, nu le cumpără decât femeile. Bărbații doar se uită, își dau coate și se amuză ca niște liceeni virgini. Ei cumpără peisaje sau nimic”, ne-a declarat Tiberiu, pentru impact.ro.

Pictorul fără un picior de la 'Românii au talent' vinde nuduri, la Mamaia
Tiberiu Petrică Hîrţescu

Și-a cumpărat din Spania o proteză electronică, de 10.000 de euro

În urma accidentului de mașină, suferit în 2008, medicii i-au amputat piciorul drept. De atunci, Tiberiu a tot schimbat protezele, acum având una performantă:

”Am plătit recent 10.000 de euro pentru o proteză electronică, pe care am cumpărat-o din Spania. Este mai bună, pot conduce mașina. Am înlocuit-o pe cea veche, care părea doar o balama. Pentru că stau mult timp pe scaun, ca să pictez, am mari dureri în zona operației, ar fi trebuit să fac fizioterapie, dar trag tare, trebuie să muncesc, ca să strâng bani pentru familie”, ni s-a mai confesat Tiberiu Petrică Hîrţescu, pentru impact.ro

Folosește sigla emisiunii de la PRO TV: ”Le fac reclamă!”

Tiberiu folosește sigla celebrei emisiuni de la PRO TV, pe care însă a realizat-o un pic diferit, pentru a evita problemele: ”Am avut bun-simț, am pus ”Romanii au talent” nu ”Românii au talent”, deci nu este identic. Nu m-a căutat nimeni de la PRO TV, ca să mă certe. La urma-urmei, de ce să o facă, din moment ce le fac reclamă? Au cumpărat de aici, de la măsuța mea, mai multe persoane din staff-ul emisiunii, nu însă și celebrii jurați”, a adăugat Tiberiu, pe care îl găsiți trudind la măsuța pe care stau îngrămădite lucrări de diferite mărimi și prețuri, realizate în culori vesele, solare.