Suma colosală pe care o cere un bărbat la CNAIR pentru un accident petrecut din cauza unor gropi în asfalt

Daniela Alexandru 06.05.2021, 21:22
Suma colosală pe care o cere un bărbat la CNAIR pentru un accident petrecut din cauza unor gropi în asfalt

Suma colosală pe care o cere un bărbat la CNAIR. O groapă în asfalt i-a schimbat viața unui ialomițean, care a suferit un accident grav în urmă cu un an. Omul s-a angajat într-o depășire regulamentară, însă din cauza unei gropi aflate pe celălalt sens de mers bărbatul s-a răsturnat.

Suma colosală pe care o cere un bărbat la CNAIR

După accident a suferit mai multe intervenții chirurgicale, iar acum a rămas dependent de medici, pentru că trebuie să facă recuperare medicală. Omul cere despăgubiri uriașe Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

La numai 40 de ani, ialomițeanul Marian Ionuț din Făcăeni a suferit un accident care putea să îi fie fatal. Totul s-a întâmplat din cauza unei gropi în asfalt, care a făcut ca omul să se răstoarne cu mașina în afara carosabilului. Bărbatul spune că daca starea drumului ar fi fost una bună, accidentul nu s-ar mai fi întâmplat. Faptul că drumurile din România sunt într-o stare deplorabilă și că autoritățile nu fac mare lucru pentru reabilitarea lor nu mai este, de mult, o noutate. Însă gropile din asfalt pot provoca adevărate tragedii, care în unele cazuri se pot solda cu pierderi de vieți omenești. Din fericire, pentru Marian aventura pe drumurile patriei s-a încheiat la spital și nu la morgă.

Am intrat în depășirea unui autoturism Skoda care circula în aceeași direcție de mers cu mine, ocazie cu care Skoda a încercat să evite gropile din asfalt. Eu, aflat în depășire, am evitat un impact și în mod brusc am intrat într-o groapă aflată în carosabil, care era nesemnalizată, și am pierdut controlul volanului. Ulterior, m-am răsturnat. Evitarea gropii era imposibilă, întreg carosabilul fiind afectat în acel loc, neputându-se observa de la distanță sau să am posibilități de evitare, susține bărbatul pentru independentonline.ro

Suma colosala pe care o cere un barbat la CNAIR
Suma ceruta de un barbat la CNAIR

Accidentul s-a petrecut pe DN3B, între Fetești și Chirana, în urmă cu un an. De atunci, omul a suferit mai multe intervenții chirurgicale, i s-au implantat două tije de metal în cap și a rămas dependent de medici, fiind nevoit să facă recuperare fizio-terapeutică.

Eu nu mai sunt cel care eram înainte de accident… Viața mea nu mai e la fel. Mă simt ca un robot! Vă dați seama, am două bucăți de metal înfipte în cap, cu ajutorul cărora pot să trăiesc. Merg la terapie și recuperare fizică, trebuie să ajung tocmai la Constanța. Din cauza accidentului nu mai pot să lucrez așa cum o făceam înainte și am copii mici de crescut. Este greu de descris în cuvinte prin ce trec eu acum!, spune bărbatul.

Cât cere bărbatul despăgubiri?

Din cauza faptului că bărbatul spune că accidenul a avut loc din cauza gropilor din asfalt, Marian a deschis un proces împotriva CNAIR, prin care solicită plata de despăgubiri morale. Suma cerută este colosală, 50 de milioane de euro.

Scopul acestui proces este de a le arăta și altora care au trecut prin aceleași experiențe faptul că se poate… Mi-aș dori ca autoritățile să nu mai fie atât de indiferente în privința stării drumurilor și să inves¬tească bani în întreținerea lor. Ceea ce mi s-a întâmplat mie, i se poate întâmpla oricui!, a mai spus bărbatul.

Urmăriți Impact.ro și pe