Spitalul Județean Slobozia, implicat în cinci procese de malpraxis. La ce sumă se ridică despăgubirile cerute de pacienți

Daniela Alexandru 04.05.2021, 12:14
Spitalul Județean Slobozia, implicat în cinci procese de malpraxis. La ce sumă se ridică despăgubirile cerute de pacienți

Spitalul Județean Slobozia, implicat în cinci procese de malpraxis. Problemele par să nu se mai sfârșească în cazul celui mai mare spital din Ialomița. Este vorba despre Spitalul Județean de Urgență Slobozia, care este implicat în nici mai mult, nici mai puțin, de cinci procese de malpraxis. Într-unul dintre cazuri este vorba chiar de un pacient care și-a pierdut viața. Dacă toate procesele ar fi pierdute de instituția medicală, spitalul ar trebui să plătească despăgubiri morale de două milioane de euro.

Spitalul Județean Slobozia, implicat în cinci procese de malpraxis

Pe rolul instanțelor de judecată sunt înregistrate cinci procese în care Spitalul Județean Slobozia este acuzat de malpraxis. Patru dintre ele vor fi judecate de magistrații Judecătoriei Slobozia, iar al cincilea de Judecătoria Sectorului 4 din București, potrivit cotidianului independentonline.ro.

În niciunul dintre cazuri nu s-a dispus o sentință de fond, toate cele cinci procese fiind la început. Cu toate acestea, dacă procesele sunt câștigate de reclamanți spitalul va rebui să plătească despăgubiri ce însumează două milioane de euro, având în vedere că numai într-unul din cazuri despăgubirile cerute sunt de un milion de euro. Este, de altfel, cazul unui copil care a avut de suferit din cauza medicilor insitutiției mediale ialomițene. Potrivit informațiilor portalului instanțelor de judecată, în cauza înregistrată la Judecătoria Sectorului 4 valoarea despăgubirilor este de 1 milion de euro.

Spitalul Judetean Slobozia, implicat in cinci procese de malpraxis
Spitalul Judetean Slobozia

Presa locală ialomițeană acuză că oficialii spitalului țin sub cheie detaliile despre procesele în care este implicată unitatea medicală, spunând că reprezentanții au omis să ofere detalii suplimentare pentru fiecare caz în parte. Tot ce se știe este că în cele 5 spețe este vorba despre «exercitarea deficitară a actului medical», pacienții suferind grave probleme de sănătate sau chiar pierzându-și viața. Oficialii Spitalului Județean de Urgență din Slobozia nu au făcut nicio declarație publică în legătură cu aceste procese.

Tot secret este și contractul pe care spitalul îl are cu firma de avocați, specializată în malpraxis, care îl reprezintă în instanță. Se pare că avocații ar fi solicitat 200.000 de lei pentru a reprezenta unitatea medicală în instanță, dar această sumă va trebui aprobată de Consiliul Județean Ialomița.

Urmăriți Impact.ro și pe