Șefa Comisiei Europene spune că țările UE ar trebui să ia în calcul obligativitatea vaccinării.

Nicu Stan 01.12.2021, 15:53
Șefa Comisiei Europene spune că țările UE ar trebui să ia în calcul obligativitatea vaccinării.

Șefa Comisiei Europene a spus că țările UE ar trebui să ia în calcul obligativitatea vaccinării. Ursula von der Leyen a anunțat că Europa trebuie să ia în calcul introducerea obligativității vacccinării anti-coronavirus ca reacție față de răspândirea în UE a noii tulpini de coronavirus, Omicron, descoperit în Africa de Sud, care ar fi mult mai contagioasă.

Ursula von dr Leyen a spus că Uniunea Europeană ar trebui să se ia în calcul obligativitatea vaccinării populației

Ursula von der Leyen, într-un apel la mobilizare, a declarat că cele 27 de state membre ale Uniunii Europene ar trebui să grăbească procesul de administrare a dozei booster și s-a arătat de acord cu statele europene care au reintrodus temporar obligativitatea prezentării unui test PCR negativ chiar pentru oameni proveniți din blocul comunitar.

Întrebată dacă este de acord cu guvernul din Grecia care a anunțat amenzi de până la 100 de euro lunar pentru persoanele de peste 60 de ani care nu s-au imunizat, președintele Comisiei Europene a spus că ritmul de răspândire a bolii și ritmul lent de vaccinare anti-coronavirus în unele părți ale Uniunii Europene crede că ar trebui luată în calcul măsura impunerii obligativității vaccinării, scrie The Guardian.

77% din populatia UE este vaccinata
77% din populatia UE este vaccinata

77% din populația UE este vaccinată

De asemenea, discutând cu reporterii de la Bruxelles, Ursula von der Leyen, care este și medic de profesie, a spus: ”Dacă mă întrebați pe mine care era opinia mea acum 2-3 ani, nu mi-aș fi imaginat că voi fi martoră la ceea ce vedem acum, această pandemie îngrozitoare. Avem însă vaccinurile, vaccinurile care salează vieți și acestea nu sunt folosite corespunzător peste tot. Și acest lucru ne costă… vine la pachet cu un cost uriaș la nivelul sănătății publice”.

“Dacă te uiți la cifre, în prezent avem 77% dintre adulții UE vaccinați. Dacă iei în calcul întreaga populație UE, avem 66%. Și asta înseamnă că o treime din populația Uniunii Europene nu este vaccinată împotriva Covid. Adică 150 de milioane de oameni”, a mai spus Ursula von der Leyen.

Cine nu poate fi vaccinat

“Este enorm. Nu oricine poate fi vaccinat, spre exemplu, copiii sau persoanele cu condiții medicale speciale. Însă majoritatea (dintre cei nevaccinați–n.red) pot și, de aceea, cred că este de înțeles și oportun să mergem cu dezbaterea în această direcție”, a mai declarat ea.

Grecia a informat că va face obligatorie vaccinarea anti-covid pentru persoanele cu vârsta de peste 60 de ani. Măsura este una drastică pentru țara care se confruntă cu o nouă creștere a numărului de cazuri de covid, transmite Reuters.

Austria a introdus vaccinarea obligatorie

Trebuie reamintit faptul că Austria a fost prima țară din Uniunea Europeană care a hotărât să introducă obligativitatea vaccinării anti-coronavirus începând cu luna februarie a anului 2022. Și în Germania, noul guvern instalat ia în calcul o măsură asemănătoare.

Urmăriți Impact.ro și pe