Românul care a devenit o adevărată celebritate într-o țară din Africa. Președintele i-a mulțumit, presa e la picioarele lui

Nicu Stan 27.01.2022, 13:07
Românul care a devenit o adevărată celebritate într-o țară din Africa. Președintele i-a mulțumit, presa e la picioarele lui

El este românul care a devenit o adevărată celebritate într-o țară din Africa. Președintele i-a mulțumit, iar toată presa este la picioarele lui. Românul antrenează naționala Malawi, echipă care a ajuns până în optimile Cupei Africii pe Națiuni. Malawi a fost eliminată de Maroc, însă antrenorul și jucătorii au fost primiți ca niște eroi la întoarcerea în țară.

Un român este celebru într-o țară din Africa. Presa îi este recunoscătoare, la fel ca și președintele

Antrenorul Mario Marinică scrie istorie în fotbalul din Malawi. Calificată în premieră în optimile Cupei Africii pe Națiuni, modesta națională din Malawi, condusă de tehnicianul român Mario Marinică, a fost eliminată de naționala Marocului, însă antrenorul și fotbaliștii au fost primiți ca niște eroi la întoarcerea acasă.

”Ați scris o pagină de istorie pentru fotbalul națiunii noastre. Suntem mândri de voi, puteți merge cu capul sus, noi vă vom întâmpina cu mândrie acasă”, a transmis președintele statului, Lazarus Chakwera, completat de conducătorul federației: ”Sunteți eroii noștri!”.

Mario Marinica antreneaza nationala Malawi
Mario Marinica antreneaza nationala Malawi

Presa leagă performanța naționalei direct de antrenorul român

De asemenea, presa africană a apreciat în mod special rolul lui Mario Marinică în performanțele naționalei din Malawi.

”Marinică a început munca rapid și cu entuziasm, și nu a ezitat să arate defectele primei reprezentative în particular și ale fotbalului din Malawi în general.

Mario Marinică a schimbat criteriile de selectare a jucătorilor de la națională

În rapoartele lui, a observat că selecția jucătorilor se face la întâmplare și pe criterii sentimentale, așa că a început să facă muncă de scouting și a convocat fotbaliști mai puțin cunoscuți. A abandonat stilul vechi de construcție și le-a cerut elevilor săi un fotbal ofensiv, mai direct, în viteză”, a scris publicația Mail & Guardian din Africa de Sud.

Mario Marinică este antrenor intermediar. Ce funcție deține românul, de fapt, în fotbalul din Malawi

Mario Marinică este selecționerul interimar al naționalei din Malawi, funcția lui de bază fiind aceea de director tehnic al federației al statului african. De asemenea, Mario Marinică a antrenat ca antrenor principal inclusiv în Liga 1, la Gloria Buzău, a fost antrenor secund la Rapid și Concordia Chiajna, însă și-a făcut un nume și pe alte continente, după ce a ajus să muncească în Africa de Sud, Tanzania, Irak sau India.

Nu în ultimul rând, Mario Marinică și mai mulți jucători din naționala Malawi au fost infectați cu Covid-19 chiar înainte de primul meci de la Cupa Africii, motiv pentru care antrenorul a lipsit în debutul competiției.

Urmăriți Impact.ro și pe