Lovitură pentru FRF, în plin proces de discuții pentru noul selecționer. Boloni este ofertat de un club din Liga 1

Andrei Cezar 18.01.2022, 15:45
Lovitură pentru FRF, în plin proces de discuții pentru noul selecționer. Boloni este ofertat de un club din Liga 1

Discuțiile dintre FRF și Ladislau Boloni au ajuns într-un punct mort. Experimentatul antrenor nu a oferit niciun răspuns, deși negocierile durează de câteva săptămâni. La mijloc se pare că ar fi vorba de o condiție pe care a pus-o Boloni pentru a accepta funcția de selecționer și pe care FRF nu pare dispusă să o accepte.

Accea de a-l copta în staff-ul său pe preparatorul fizic belgian Peter Catteeuw și cu care Răzvan Burleanu nu ar fi de acord cin cauza pretențiilor financiare prea mari pe care le are acesta.

FRF îl poate scăpa printre degete pe Boloni. Antrenorul a fost ofertat de un club din Liga 1

În timp ce negocierile dintre Federație și Ladislau Boloni par să fi intrat în impas, antrenorul în vârstă de 68 de ani nu duce lipsă de alte oferte. El a fost contactat de un club din Liga 1 care se luptă pentru play-off. Patronul echipei Sepsi, Laszlo Dioszegi, a afirmat că a purtat discuții cu Boloni în trecut pentru a veni pe banca tehnică a echipei din Sfântu Gheorghe, dar răspunsul tehnicianului a fost negativ.

Totuși, finanțatorul covăsnenilor nu exclude ca în viitorul apropiat Loți să meargă la Sepsi într-o funcție de conducere.

Eu am vorbit cu el și săptămâna trecută. Eu consider că este un antrenor care merită să conducă naționala României. Nu știu de ce s-au împotmolit negocierile, n-am vrut să întreb. Nu știu cât de multe șanse sunt. Nu l-am auzit foarte entuziasmat când am vorbit ultima oară cu el. El e un tip foarte meticulos și se gândește la orice.

Da, am avut discuții pentru venirea lui la Sepsi în trecut, dar n-am ajuns să vorbim de contract. Eu pur și simplu l-am întrebat dacă se poate să vină vreodată la Sfântu Gheorghe. A zis că nu vede acum posibilitatea de a veni, asta a fost în vară. Nu se știe, la anul sau peste doi ani are în vedere să vină la noi. Îi place tot ce a văzut aici. În viitorul apropiat o să vină și discutăm. Nu neapărat antrenor, poate președinte, director executiv, numai să fie aici lângă noi.”, a declarat Laszlo Dioszegi la PRO X.

Boloni ar fi refuzat deja oferta FRF. Care sunt următoarele nume de pe lista lui Răzvan Burleanu

Potrivit ProSport.ro, Ladislau Boloni ar fi refuzat deja oferta Federației Române de Fotbal pentru postul de selecționer. Una dintre condițiile principale ale fostului jucător al Stelei de a semna contractul cu FRF a fost aceea de coopta în staff-ul său oameni de încredere, specialiști străini.

Printre ei se numără Peter Catteeuw, preparator fizic de origine belgiaă, cu care Boloni a mai lucrat și la Antwerp în perioada 2017-2020. Federația nu ar fi fost de acord cu aducerea lui Catteeuw alături de Boloni pe motiv că ar fi prea scump.

Singurele variante care au mai rămas pe lista lui Răzvan Burleanu de posibil viitori selecționeri sunt Adrian Mutu și Edward Iordănescu.

Șeful Comisiei Tehnice a FRF, Mihai Stoichiță, a declarat că l-a informat pe Boloni în privința negocierilor paralele pe care le poartă cu cei doi tehnicieni: „Noi oricum negociem cu toți trei și asta știa și domnul Boloni de la început. Nu i-am ascuns.”

Rămâne astfel de văzut care va fi deznodământul în ceea ce privește noul selecționer al României.

Urmăriți Impact.ro și pe