Rețeta prăjiturii Cabană: un desert delicios pe care îl vei face la foc automat de-acum încolo

Daria Petrescu 28.03.2020, 18:43
Rețeta prăjiturii Cabană: un desert delicios pe care îl vei face la foc automat de-acum încolo

Prăjitura Cabană este unul dintre cele mai cunoscute preparate. Ușor de gătit și extrem de delicios, desertul este foarte apreciat, mai ales în rândul copiilor. Astfel că, vă prezentăm mai jos rețeta pentru un preparat reușit  și ingredientele de care aveți nevoie.

Prăjitura Cabană este preparatul întregii familii. Trebuie să îl încerci măcar odată

Ingrediente:

Foi:

  • 250 g zahăr
  • 80 g unt
  • 600 g făină
  • 3 linguri miere
  • 4 linguri lapte
  • 2 ouă întregi
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu

Crema:

  • 2 plicuri budincă de vanilie
  • 750 ml lapte
  • 8 linguri zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 250 ml frișcă lichidă
Prăjitura Cabană, deserul copilăriei
Prăjitura Cabană, deserul copilăriei

Glazura:

  • 200 g ciocolată amăruie
  • frișca lichidă

Mod de preparare:

Foi: Se amestecă oul cu zahărul, untul, mierea, laptele și bicarbonatul și se pune pe aburi. Se amestecă în continuu până se îngroașă. Se ia vasul de pe aburi și treptat se adaugă făină. Apoi se scoate aluatul pe planșeta. Se lucrează pe planșeta presărată cu făină pentru că aluatul e destul de lipicios.

Se împarte aluatul în două părți egale. În jumătate se pun 2 linguri cacao. Din jumătatea albă se întind două foi și se coc pe dosul unei tavi unse cu unt și tapetata cu făină. Înainte de coacere am trasat cu ajutorul unui liniar două linii.  Astfel încât să rezulte două fâșii egale pentru pereții cabanutei și foaia din mijloc am lăsat-o puțin mai lată. (7.5 cm pentru fășiile laterale și 8.5 cm pentru fâșia din mijloc)

Aluatul cu cacao se împarte în 12 bile egale, din care se modelează 12 bare

Crema: Se amestecă praful de budincă cu zahărul, vanilia, laptele și se fierbe până se îngroașă. Se lasă să se răcească, după care se amestecă cu frișcă bătută.  Se poate face o crema de vanilie dacă aveți timp și nu vreți să folosiți praf de budincă, eu am fost mai comodă.

Mai întâi se glazureaza cu ciocolată topită pereții cabanutelor. Pe fâșia din mijloc se pune crema. Apoi 3 bare, din nou crema, 2 bare, crema, o bară, crema și se pun marginile. Presând ușor să se lipească, este rețeta recomandată de bucătăraș.ro.

Beneficiile ciocolatei amăruie

Boabele de cacao sunt pline de vitamine importante, A, B1, B2, B3, C, E, şi minerale, precum magneziu, calciu, cupru, potasiu, de care corpul are nevoie pentru a funcţiona la capacitate maximă.

Scade riscul de accident vascular cerebral. Conţinutul ridicat de cacao are proprietăţi anticoagulante, scăzând vâscozitatea sângelui.

Antioxidanţii din ciocolată pot participa la combaterea şi distrugerea radicalilor liberi ce cresc considerabil riscul cancerigen.

Ciocolata conţine o serie de compuşi responsabili pentru o stare de spirit pozitivă şi poate induce senzaţia de calm. Totodată, creşte producţia de endorfine în organism, ceea ce conferă organismului o stare de bine.

Urmăriți Impact.ro și pe