Rețeta perfectă pentru weekend. Prăjitura înghețată cu două straturi de cremă

Daria Petrescu 21.03.2020, 19:52
Rețeta perfectă pentru weekend. Prăjitura înghețată cu două straturi de cremă

Prăjitura înghețată cu două straturi de cremă este preparatul perfect pentru weekend. Ușor de realizat și cu un gust desăvârșit, acesta este una dintre cele mai apreciare rețete dulci. Iată de ce ingrediente ai nevoie, pentru un astfel de preparat.

Ingrediente pentru prăjitura înghețată cu două straturi de cremă

Ingredientele pentru desertul delicios pe care trebuie să îl încerci în weekend, prăjitura înghețată cu două straturi de cremă, nu sunt prea multe și nici greu de găsit. Despre ce e vorba:

Blat:

6 ouă

6 linguri zahăr

6 linguri faină

un vârf cuțit bicarbonat

un vârf cuțit sare

2 linguri cacao

zeama de lămâie

2 linguri iaurt

Sirop:

150 ml apă

3 linguri zahăr

o fiola esență de rom

Crema:

4 gălbenușuri

200 ml lapte

250 gr margarină rama

2 linguri zahăr

160 gr zahăr pudră vanilat

2 linguri faină

Spuma:

4 albușuri

3 plicuri zahăr pudră vanilat (240 gr)

ciocolată rasă pentru décor

 

Mod de preparare

Blat: Albușurile se bat foarte bine spumă, se adaugă zahărul, puțină zeamă din lămâie care ajută la topirea zahărului. Cacaua, un vârf mic de cuțit cu bicarbonat de sodiu, dizolvat în zeamă de lămâie.  Apoi făină, gălbenușurile, iaurtul (sau sana, chefir, ori smântână), și foarte puțină sare. Se încorporează totul bine.

Se pune aluatul într-o tavă tapetata cu hârtie de copt și se da la cuptor, la foc mediu. Asta pentru aproximativ 30 minute.  Totul depinde de cuptor, după care facem proba cu scobitoarea, pentru a ne asigura că este copt. Se lasă apoi la răcit.

Sirop: Apă se fierbe cu zahărul. După ce s-a răcit se adaugă o fiolă de esență de rom.

Crema: Se amestecă gălbenușurile cu 2 linguri de zahăr, făină, laptele pe baie de aburi până se îngroașă. Separat, se freacă un pachet de margarină ( Ramă, un cub de 250gr) cu zahărul pudra vanilat, apoi se adaugă la crema de gălbenușuri răcită. Se întinde crema pe blatul însiropat .

Spumă: Se bat bine cele 4 albușuri pe aburi, se adaugă câte puțin zahăr pudra vanilat, până când spumă devine foarte consistentă, abia manevrabilă cu mixerul. Se întinde spumă, așa călduță, peste crema. Când s-a răcit puțin, peste spumă radem ciocolată neagră, este rețeta recomandată de bucătăraș.ro.

lămâia îți poate servi drept un veritabil energizant
mirosul de lămâie îți poate servi drept un veritabil energizant

Zeama de lămîie din prăjitură îi va conferi o aromă excelentă și un gust îmbietor, în combinație perfectă cu celelalte ingrediente.

Studii recente au demonstrat că mirosul lămâilor are un efect relaxant și contribuie la ameliorarea stărilor de oboseală, anxietate, tensiune și nervozitate. Totodată, aromă de lămâie îmbunătățește moralul și vindecă insomnia.

 

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe