Retetă pandişpan cu căpşuni. Care e secretul gospodinelor pricepute

Badea Violeta 08.05.2022, 10:42
Retetă pandişpan cu căpşuni. Care e secretul gospodinelor pricepute

Dacă ai poftă de un desert pregătit chiar la tine acasă și ai rămas în pană de idei, noi te sfătuim să încerci această rețetă de pandișpan cu căpșuni. Această prăjitură extrem de delicioasă este foarte ușor de preparat și are un gust extraordinar de bun. Este, fără îndoială, desertul pe care îl vei face toată vara, pentru că este versatil și atât de simplu de făcut. Urmează toți pașii de mai jos, iar rezultatul va fi cu adevărat încântător!

Pandișpan cu căpșuni, rețeta pe care trebuie să o încerci neapărat

În rândurile următoare îți propunem o rețetă minunată, ideală pentru a fi savurată alături de familie sau de cei mai buni prieteni. Este vorba despre un panișpan cu căpșuni, mai exact un desert extrem de gustos și aromat care-i va încânta pe toți.

Această prăjitură este foarte ușor de făcut și are un gust extraordinar. Secretul gospodinelor este acela de a bate albușurile foarte bine. Urmează pașii de mai jos pentru ca rezultatul să fie cel dorit. Iată ingredientele de care ai nevoie pentru acest desert minunat.

Pandispan cu capsuni
Pandispan cu capsuni

Ingrediente

  • opt ouă
  • 200 de g de zahăr
  • 50 de ml de ulei
  • un praf de sare
  • 250 de g de făină
  • o linguriță de praf de copt
  • două pliculețe de zahăr vanilat
  • 400-500 de g de căpșuni
  • zahăr pudră vanilat (pentru decor)

Mod de preparare

Mai întâi, vom spăla cășunile, le vom curăța de codițe și, ulterior, pe cele mai mari le vom tăia în patru. În schimb, pe cele mici le putem tăia în două sau le putem lăsa întregi.

Acum separăm cele opt ouă și batem foarte bine albușurile cu un praf de sare. Mixăm energic până obținem o spumă albă și fermă. Treptat, turnăm zahărul vanilat și continuăm să amestecăm până când rezultă o bezea tare care nu cade din vas.

Apoi, amestecăm foarte bine gălbenușurile cu uleiul și apoi încorporăm albușurile cu mișcări ușoare, de sus în jos. Mai departe, încorporăm și făina combinată cu praful de copt, tot cu mișcări de sus în jos.

Pregătim o tavă pentru prăjituri cu dimensiunile de 25×35 cm, pe care o acoperim cu hârtie de copt sau pe care o ungem cu unt și o tapetăm cu făină.

Acum, turnăm în tavă aluatul și distribuim uniform căpșunile. Introducem tava într-un cuptor preîncalzit la o temperatură de 180 de grade Celsius și lăsăm să se coacă timp de circa o jumătate de oră.

După ce pandișpanul s-a răcit, presărăm zahăr pudră și tăiem în formă de cuburi. Ei bine, nu ne-a mai rămas nimic de făcut decât să gustăm din acest desert fantastic. Acesta merge foarte bine alături de o ceașcă de ceai sau cafea. Spor la treabă și poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...