Rețetă originală de Paște. Cum prepari cea mai bună pască fără aluat

Badea Violeta 16.04.2022, 15:55
Rețetă originală de Paște. Cum prepari cea mai bună pască fără aluat

Au mai rămas foarte puține zile până la Paște, iar pasca nu are cum sa lipsească de pe masa festivă în această perioadă a anului. Această prăjitură minunată se prepară foarte rapid și are un gust delicios care-i va bucura atât pe cei mici, cât și pe cei mari. Iată cum se pregătește pasca fără aluat. Îţi va cuceri definitiv papilele gustative încă de la prima înghițitură!

Rețeta de pască fără aluat

A mai rămas aproximativ o săptămână până la sărbătorile pascale, iar cu acest prilej ne-am gândit să-ți prezentăm o rețetă originală de pască fără aluat. Iată cum se prepară și de ce ingrediente ai nevoie:

Reteta de pasca fara aluat
Reteta de pasca fara aluat

Ingrediente

  • 600 de g de brânză de vaci grasă
  • 100 de g de smântână (12 % grăsime)
  • șase ouă
  • 300 de g de zahăr
  • șase linguri de făină
  • 180 de g de unt (ținut la temperatura camerei)
  • 100 de g de stafide
  • un pliculeț de praf de copt
  • sare
  • coaja rasă de la o lămâie mare
  • două linguri de esenţă de vanilie
  • o lingură cacao (pentru decor)

Mod de preparare

Precizăm că pentru această rețetă minunată de pască fără aluat vom avea nevoie de brânză dulce de vaci, cât mai grasă și cu cât mai puțin zer. După ce am făcut rost de toate ingredientele prezentate mai sus, putem trece la treabă. Mai întâi de toate, vom separa ouăle, apoi vom amesteca gălbenușurile cu zahărul, peste care adăugăm untul și praful de sare.

Mai departe, vom adăuga brânza, smântâna și făina cu praful de copt. Amestecăm foarte bine pentru a scăpa de eventualele cocoloașe care pot apărea în compoziția noastră.

Acum, batem energic albușurile până obținem o spumă densă, de culoare albă. După ce am făcut acest lucru, încorporăm compoziția cu ajutorul unei spatule, în amestecul de gălbenuș.

Adăugăm în compoziție două linguri de esență de vanilie și coaja de lămâie. Amestecăm foarte bine, iar apoi adăugăm și stafidele. Compoziția se toarnă într-o tavă rotundă, unsă în prealabil cu puțin unt. Acum, urmează partea cea mai importantă. Este vorba despre coacerea prăjiturii.

Bineînțeles, înainte de toate, este important să preîncălzim cuptorul la o temperatură de 180 de grade Celsius. Mai departe, turnăm compoziția în tavă și o dăm la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 50 de minute sau până se rumenește frumos.

Când pasca este gata, e important să o lăsăm să se răcească în tavă, înainte de a o servi. Pasca fără aluat este foarte delicioasă și o putem savura alături de un pahar de vin roșu. Spor la treabă și poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...