Rețetă de ruladă de carne tocată la cuptor. Seamănă cu drobul, dar gustul e diferit!

Daria Petrescu 01.05.2020, 21:37
Rețetă de ruladă de carne tocată la cuptor. Seamănă cu drobul, dar gustul e diferit!

Ruladă de carne tocată la cuptor este un preparat deosebit și ușor de gătit. Seamănă cu un drob și este apreciat de întreaga familie pentru gustul desăvârșit. Aveți nevoie de doar câte ingrediente și nu veț petrece mult tip în bucătărie, pentru a duce la final preparatul. Pentru cei care vor să încerce această rețetă, aveți mai jos modul de preparare al acestuia.

Rețetă de ruladă de carne tocată la cuptor. Care sunt ingredientele

1 kg carne tocată amestec de porc cu vită

100 g șunculiță afumată tăiată cubulețe

2 cepe

3 căței de usturoi

1 lingură unt

2 linguri pătrunjel verde tocat

1 lingură cimbru tocat

2 ouă crude + 3 sau 4 ouă fierte

60 g pesmet

1 lingură muștar

sare și piper măcinat

 

Mod de preparare:

Punem untul la încins într-o tigaie. Curățăm și tocăm ceapa mărunt și o punem la călit în unt. Usturoiul curățat și pisat îl adăugăm la ceapă după câteva minute împreună cu șunculița si mai calim puțin amestecând din când în când.

Luăm de pe foc și adăugăm verdeturile tocate și amestecăm bine apoi lăsăm puțin să se răcească.

Între timp pregătim o tavă de chec tapetand-o cu o hartie de copt sau o ungem cu puțin ulei daca nu avem hârtie. Curățăm ouăle fierte de coajă.

Când s-a răcit puțin sunca și ceapa din tigaie, adăugăm mustarul, pesmetul și ouăle crude, amestecăm bine, adăugăm și carnea tocată și condimentam cu sare și piper, iar apoi frământăm totul foarte bine.

Punem în tavă jumătate din compoziția de carne, așezăm ouăle fierte în mijloc și acoperim cu restul de compoziție, după care dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pentru o oră și un sfert.

Când s-a rumenit frumos deasupra, este gata. O lăsăm să se răcească după care se poate felia și servi, este rețeta recomandată de bucătăraș.ro.

Beneficiile usturoiului

Usturoiul proaspăt poate ajuta în lupta contra bacteriilor, fungilor şi infecţiilor cu viermi şi poate ucide bacterii precum E. coli sau Salmonella.

Contribuie la eliminarea toxinelor din ficat, protejându-l în acelaşi timp.

Usturoiul are numeroase beneficii
Usturoiul are numeroase beneficii

Folosit zilnic, întăreşte sistemul imunitar reducând numărul şi frecvenţa răcelilor, ajută la tratarea iritaţiei gâtului şi scade riscul de a avea cancer.

Creşte nivelul de insulină şi reglează nivelul zahărului în sânge (este ideal pentru diabetici).

Are un bun efect împotriva căderii părului. Masează delicat scalpul cu un căţel de usturoi sau în amestec cu puţin ulei de măsline.

Poate trata herpesul şi ciupercile de la nivelul picioarelor, dar şi negii.

De asemenea, are un puternic efect antiinflamator, ajutând organismul să lupte contra alergiilor.

Sucul de usturoi calmează mâncărimile şi erupţiile apărute în urma ciupiturilor de insecte.

Urmăriți Impact.ro și pe