Regina Elisabeta nu a iertat-o pe Meghan Markle. Suverana a trecut la represalii

Iancu Andreea 12.08.2020, 08:33
Regina Elisabeta nu a iertat-o pe Meghan Markle. Suverana a trecut la represalii

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii este pusă pe fapte mari. Suverana a ales să facă un gest neașteptat după ce prințul Harry și Meghan Markle au renunțat la statutul din cadrul Casei regale britanice. Decizia Reginei se aplică și pentru alți membrii oficiali, afectați de disputa dintre foștii duci de Sussex și suverană.

Casa regală britanică fără Meghan Markle și soțul său

Ducele și ducesa de Sussex au decis să părăsească Familia Regală, plecând în Statele Unite ale Americii, departe de presa britanică. Decizia a fost îndelung discutată, însă pare să fi fost luată ca urmare a presiunilor Reginei Elisabeta a II-a. Pe de altă parte, au existat numeroase tensiuni între Meghan Markle și cumnata sa, Kate Middleton. De altfel, nici personalul Palatului nu avea o relație tocmai bună cu soția prințului Harry.

Ca mulți oameni care nu sunt obișnuiți cu servitori, Meghan a făcut abuz de statutul ei; pe de o parte vrea să fie ca Diana, o prințesă a poporului, iar pe de altă parte vrea ca oamenii să stea drepți când ea bate din palme, declara Tom Quinn într-o bibliografie publicată pe Daily Mail.

Acum, Regina Elisabeta a trecut la o nouă mutare. Ea a decis să îi elimine de pe site-ul oficial al Familiei britanice pe prințul Harry și Meghan Markle, dar și pe prințul Andrew, potrivit Agerpres. De atunci, site-ul Windsor prezintă doar conturile rețelelor de socializare ale reginei. Astfel, aici se regăsesc și ceilalți membrii ai Casei regale. De asemenea, sunt disponibile și site-urile palatelor Kensington și Clarence House. Cele două sunt dedicate ducilor de Cambridge (prințul William și Kate Middleton), respectiv prințului Charles și Camilei Parker-Bowles.

Prințul Andrew a fost nevoit să își închidă contul oficial ca duce de York după ce a fost implicat în cazul traficantului de minore Jeffrey Epstein. Astfel, în urma scandalului, el s-a retras din funcţiile oficiale de membru al Casei regale britanice.

Ducii de Sussex, nevoiți să renunțe la fundație
Ducii de Sussex, nevoiți să renunțe la fundație

Alte interdicții primite de Harry și Meghan

Foștii duci de Sussex, Harry și Meghan au primit interdicţia de a folosi termenul „royal” în urmă cu câteva luni. Acest lucru face parte din ieșirea lor oficială din cadrul familiei regale. De asemenea, lipsa posibilității de a utiliza acest cuvânt îi obligă să desființeze fundația pe care au creat-o recent. Cuplul renunțase la cea pe care o împărțeau cu ducii de Cambridge după ce relațiile s-au deteriorat.

Se pare că Harry și Meghan au depus actele pentru a desființa Sussex Royal la finalul lunii iulie. Acum, cei doi se bucură de viața alături de micuțul Archie, pe care îl cresc în Los Angeles, departe de presa britanică.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...