Prognoza meteo vineri, 14 august. Ce s-a anunțat pentru întreaga țară

Iancu Andreea 14.08.2020, 08:18
Prognoza meteo vineri, 14 august. Ce s-a anunțat pentru întreaga țară

Meteorologii au stabilit cum va fi vremea astăzi, 14 august. Potrivit prognozei pentru întreaga țară, vremea va fi una caracteristică acestei perioade din an. Află ce fenomene meteo vor fi prezente în țară dar și în București.

Prognoza meteo pentru întreaga țară

Specialiștii în meteorologie au anunțat că vremea se va păstra călduroasă și astăzi, în majoritatea regiunilor țării. Totuși, pe arii restrânse, în zona Olteniei, indicele temperatură-umezeală (ITU) ar putea depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Pe de altă parte, cerul va fi unul variabil și va prezenta unele înnorări. De asemenea, la munte, ar putea fi înregistrate ploi izolate, de scurtă durată. Pe parcursul nopții, în unele regiuni vestice și sud-vestice, cerul se va înnora treptat. Tot aici, local, vor fi prezente averse de ploaie, cu un caracter torențial. De asemenea, descărcările electrice și intensificările de scurtă durată ale vântului se vor înregistra în aceleași regiuni.

Temperaturile se anunță unele specifice acestei perioade din an. Maximele vor fi cuprinse între valorile de 26 și 34 de grade Celsius. În schimb, temperaturile minime se vor situa între 11 și 21 de grade Celsius. În estul Transilvaniei, minima poate ajunge și la 7 grade Celsius.

Ce anunță meteorologii pentru vremea din București
Ce anunță meteorologii pentru vremea din București

Cum va fi vremea în București

Prognoza meteo anunțată în Capitală prezintă o vreme călduroasă. Astfel, vineri, 14 august, vremea din București va înregistra temperaturi ridicate, de vară. De asemenea, cerul va fi variabil, în timp ce vântul va sufla slab și moderat.

Cei care vor ieși pe străzile din București vor resimți temperaturi de maximum 33-34 de grade Celsius. Pe de altă parte, lăsarea nopții va aduce temperaturi minime care se situează în jurul valorii de 18 grade Celsius.

Așadar, prognoza meteo pentru București pare să fie una specifică lunii august, cu vreme bună, caldă și temperaturi pe măsură. Nu sunt anunțate ploi la finalul acestei săptămâni.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...