Prognoza meteo pentru joi, 13 august 2020. Ce se întâmplă cu vremea în țară

Raluca Juncu 12.08.2020, 19:42
Prognoza meteo pentru joi, 13 august 2020. Ce se întâmplă cu vremea în țară

După ce astăzi, meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis mai multe avertizări de vreme severă, cu ploi torențiale și vijelii în 19 județe din țară, vremea se schimbă radical începând de mâine.

Prognoza meteo pentru joi, transmisă de ANM. Unde va fi cel mai cald din țară

ANM a emis prognoza meteo pentru ziua de joi, 13 august 2020. Vremea se va ameliora comparativ cu ziua precedentă și se va încălzi în aproape toată țară. Doar în Oltenia și în Carpații Meridionali urmând să mai cadă local unele averse slabe de ploaie, în special în cursul după-amiezii. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și seara.

Vântul va sufla slab în majoritatea regiunilor, cel mult slab până la moderat pe crestele munților și pe litoral, au mai transmis specialiștii ANM.

Maximele termice vor fi ușor mai scăzute față de ziua precedentă mai ales în sud-est și vor urcă la prânz până spre 25-30 de grade Celsius în Transilvania și Maramureș, 28-33 de grade în Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia, vestul Dobrogei și sudul Moldovei (cu cele mai ridicate valori așteptate în sudul Bărăganului) și 26-31 de grade Celsius în estul Dobrogei și în nordul Moldovei, potrivit portalului vremea.ro.

Cum va fi vremea mâine, în Capitală. Temperaturile depășesc din nou 30 de grade

În București, vremea se va menține călduroasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va suflă slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 33 de grade, iar cea minimă va fi de 18…20 de grade Celsius. Și vineri, vremea se va menține la fel de călduroasă. Valoarea maximă resimțită va fi cuprinsă între 33 și 34 de grade de grade Celsius, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 18 grade Celsius, arată prognoza de la Administrația Națională de Meteorologie pentru vineri.

Cristina Stroe și Damian Drăghici, despre Te cunosc de undeva
Urmăriți Impact.ro și pe