Prognoza meteo pentru aprilie 2020. Vreme schimbătoare în țară. Anunțul meteorologilor

Diana Radu 27.03.2020, 18:50
Prognoza meteo pentru aprilie 2020. Vreme schimbătoare în țară. Anunțul meteorologilor

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au prezentat prognoza meteo pentru luna aprilie. Potrivit acestora valorile termice se vor situa în mare parte în jurul celor specifice perioadei, însă vom avea parte și de temperaturi neobișnuite.

Prognoza meteo pentru aprilie 2020

Meteorologii anunță vreme frumoasă pentru luna aprilie. Valorile termice vor fi apropiate de cele normale, cu excepția zonelor montane, unde vremea se va păstra mai rece. Ce spun specialiștii ANM despre probabilitatea de apariție a ploilor și ce zone vor fi afectate?

Prognoza meteo pentru săptămâna 30.03.2020 – 06.04.2020. Prima săptămână a lunii aprilie va debuta cu valori termice apropiate de cele normale, în toate regiunile, cu excepția zonelor montane. În ceea ce privesc șansele de precipitații, meteorologii anunță că acestea vor fi prepoderente în regiunile sudice, mai ales în partea de nord a Olteniei și Munteniei. În rest, regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

meteo, aprilie, anm, temperaturi neobisnuite
Prognoza meteo pentru aprilie 2020

Prognoza meteo pentru săptămâna 06.04.2020 – 13.04.2020. Meteorologii anunță că în acest interval temperaturile vor avea valori apropiate de cele normale în toate regiunile. Însă, în zonele montane temperaturile vor continua să fie mai scăzute. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice și sud-vestice.

Prognoza meteo pentru săptămâna 13.04.2020 – 20.04.2020. Jumătarea lunii aprilie va veni cu valori termice mai ridicate, decât cele specifice intervalului, mai ales în regiunile estice. În restul teritoriului, valorile termice se vor situa în jurul celor specifice perioadei.Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această săptămână, în toate regiunile.

Prognoza meteo pentru 20.04.2020 – 27.04.2020. Spre finalul lunii valorile termice se vor situa în jurul celor specifice intervalului din an, cu valori mai risicate în regiunile extracarpatice. În ceea ce privesc ploile, ANM anunță că acestea vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Urmăriți Impact.ro și pe