Prognoza meteo, luni, 23 martie 2020. Meteorologii au emis cod portocaliu. În ce zone din țară sunt anunțate ninsori

Prognoza meteo pentru 23 martie 2020. Foto: Unsplash

Vremea a început să se răcească în mod considerabil de aproximativ două zile. Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis mai multe avertizări meteo de vreme rea. Cum arată prognoza meteo pentru luni, 23 martie 2020?

Prognoza meteo, luni, 23 martie 2020. Anunțul ANM

Meteorologii ANM au emis o avertizare meteo de cod portocaliu ce vizează fenomene de răcire accentuată, de instaurarea a ninsorilor și de depunere a unui strat de zăpadă, precum și fenomene de intensificări ale vântului și precipitații mixte.  Avertizarea meteorologică a intrat în vigoare de sâmbătă, 22 martie, de la ora 13:00 și va fi valabilă până miercuri, 25 martie, la ora 18:00.

Cod portocaliu de vreme severă până miercuri, 25 martie 2020. Foto: captură/ meteoromania.ro

Cod portocaliu de vreme severă până miercuri, 25 martie 2020. Foto: captură/ meteoromania.ro

În intervalul menționat, vremea se va răci accentuat în toată țara, devenind treptat deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie.
Aria precipitațiilor va cuprinde cea mai mare parte a țării. La munte va ninge, în centrul, nordul și nord-estul teritoriului treptat vor predomina ninsorile, iar din a doua parte a nopții de duminică spre luni (22/23 martie) ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare și în restul țării. Se va depune strat de zăpadă, mai consistent îndeosebi în zonele de munte și în regiunile sudice – sud-vestice. Izolat vor fi posibile depuneri de polei.
Vântul va prezenta intensificări, cu viteze în general de 50…60 km/h, mai mari în regiunile sudice – sud-estice și la munte. Local și temporar va fi viscol. 

O avertizare tot de cod portocaliu este valabilă și pentru Oltenia, Muntenia, sudul Banatului și Carapații Meridionali. Fenomenele vizate sunt: ninsori abundente, strat de zăpadă consistent, viscol. 

Cod galben de viscol

Totodată, meteorologii au mai transmis o avertizare de cod galben, de această dată pentru zonele, care este valabilă de luni, 23 martie, de la ora 02:00 și până pe 25 martie, la ora 10:00. Sub incidența acestui cod se află regiunea Dobrogei și jumătatea estică a Munteniei.
În Dobrogea și în jumătatea estică a Munteniei, vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55…75 km/h. Temporar se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, cu depunere de strat de zăpadă, dar trecător și ploaie, favorizând formarea poleiului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI