Prognoza meteo, miercuri, 25 martie 2020. Ce se întâmplă în țară, după valul de vreme rea. În ce zone a fost emis cod portocaliu

Redacția IMPACT 25.03.2020, 08:47
Prognoza meteo, miercuri, 25 martie 2020. Ce se întâmplă în țară, după valul de vreme rea. În ce zone a fost emis cod portocaliu

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de vreme severă, pentru mai multe regiuni din țară. Ce fenomene sunt vizate?

Avertizare meteo: Cod portocaliu

Meteorologii nu vin cu vești prea bune referitoare la vremea de afară. ANM a emis un cod portocaliu de intesificări puternice ale vântului, iar zonele afectate sunt cele montane a județelor Caraș-Severin, Mehedinți, Hunedoara și Gorj.

Zone care se află sub incidența codului portocaliu și respectiv galben de vânt. Foto: captură meteoromania.ro
Zone care se află sub incidența codului portocaliu și respectiv galben de vânt. Foto: captură meteoromania.ro

În zona montană a județelor Caraș-Severin, Mehedinți, Hunedoara și Gorj vântul va prezenta intensificări cu viteze în general de 80…110 km/h, spulberând puternic zăpada. Avertizarea meteo a intrat în vigoare de marți, de la ora 20:00 și va fi valabilă până joi, 26 aprilie, ora 10:00.

Avertizare meteo: Cod galben

O altă atenționare venită din partea specialiștilor ANM include, de această dată, o avertizare de cod galben, pentru întreaga zonă a Carpaților Orientali, Meridionali și Occidentali, însă inlcude și zonele Subcarpaților. Același cod galben de vânt puternic se regăsește și pe litoralul românesc, dar și în Delta Dunării, în județele, Constanța și, respectiv, Tulcea. În intervalul menționat, în zona montană, în nord-estul Munteniei și pe litoral, temporar vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 55…80 km/h. La munte zăpada va fi spulberată și vizibilitatea redusă.

Este poate una din puținele momente când vremea rea ține cu românii, având în vedere carantinarea totală care intră în vigoare, conform Ordonanței Militare, de miercuri.

În prima parte a zilei va mai ninge în nordul Olteniei, unde se vor mai depune 10-15 centimetri de zăpadă. În restul țării vremea se va ameliora că aspect, iar temperaturile vor crește ușor. Vântul va sufla tare la munte și în Bărăgan și în general slab până la moderat în restul țării. Maximele termice vor urcă la prânz până spre 5-10 grade în Transilvania și Maramureș, 7-12 grade în Banat și Crișana, 2-7 grade în Oltenia și vestul Munteniei, 7-12 grade în estul Munteniei, Dobrogea și sudul Moldovei și 3-8 grade în nordul Moldovei.

Urmăriți Impact.ro și pe