Prima reacție a lui Emmanuel Macron după ce numele său a apărut în scandalul Uber. „Aș face din nou exact la fel”

Badea Violeta 12.07.2022, 21:54
Prima reacție a lui Emmanuel Macron după ce numele său a apărut în scandalul Uber. „Aș face din nou exact la fel”

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a oferit marți, 12 iulie, o primă reacție după criticile care i-au fost aduse pentru că ar fi negociat un acord secret cu compania de transport în comun Uber pe vremea când era ministru al economiei. Vorbind cu reporterii în timpul unei vizite la o fabrică din Alpii francezi, liderul francez a spus că ar repeta acțiunile sale „din nou, mâine și poimâine”.

Emmanuel Macron, prima reacţie după ce a fost implicat în scandalul Uber

Emmanuel Macron a recunoscut astăzi, 12 iulie, că a purtat discuții cu directorii Uber Technologies pe vremea când era ministru al economiei, în perioada 2014-2016. Mai mult decât atât, președintele francez a spus că este mândru de acest lucru și că ar face același lucru din nou.

„Dacă ar fi să fac din nou, aş face din nou. Trebuie să luptăm prin toate mijloacele împotriva şomajului masiv. Îmi asum în mod absolut că m-am întâlnit cu directori de companii străine.

Sunt mândru de acest lucru. Dacă s-au creat locuri de muncă în Franţa, sunt mândru şi voi face din nou mâine şi poimâine”, a precizat liderul Franței, conform postului BFMTV.

Liderul centrist pro-business a intrat luni, 11 iulie, sub tirul adversarilor în urma unor investigații ale ziarelor Le Monde și The Guardian, care au dezvăluit discuții repetate între Macron și Uber cu privire la operațiunile grupului în Franța.

Se conturează o mare criză politică în Franța. Macron nu acceptă demisia premierului
Emmanuel Macron

Ce dezvăluiri a făcut cotidianul The Guardian

Potrivit dezvăluirilor făcute de The Guradian, Macron a fost mai mult decât un susținător, aproape un partener al firmei cu sediul în SUA, oferindu-se să ajute în eforturile de lobby pentru a modela legislația și a ocoli reglementările restrictive din Franța.

„Creăm un fel de atmosferă în care a vedea șefii de companii, în special cele străine, este un lucru rău. Dar recunosc acest lucru în totalitate”, a declarat președintele francez în marja unui eveniment din Crolles.

Dosarele Uber dezvăluie că unele dintre întâlnirile cu directorii companiei americane nu au fost înregistrate în agenda oficială a lui Macron și au avut loc fără ca alți membri ai guvernului socialist de atunci să știe.

Liderul francez, fost bancher de investiții, a adoptat o poziție deschis pro-Uber, în contextul protestelor uneori violente ale taximetriștilor împotriva firmei și al criticilor venite din partea colegilor de cabinet.

Emmanuel Macron a apărat grupul pentru că a oferit locuri de muncă pentru persoanele din zonele cu venituri mici și a rupt monopolul deținut de companiile de taxi.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...