Previziune sumbră. Un medic infecționsit trage un semnal de alarmă: „La iarnă ne așteaptă o triplă infectare”

Diana Radu 14.05.2020, 12:14
Previziune sumbră. Un medic infecționsit trage un semnal de alarmă: „La iarnă ne așteaptă o triplă infectare”

Medicul infecționist, Ion Alexie, care lucrează la un spital din Las Vegas, susțiune că la iarnă ne așteaptă un triplu pericol de infectare. Specialistul explică că acest lucru se va întâmpla din cauza gripei specifice sezonului, care ne va face mai predispuși la a contacta virusul.

Medic infecționsit: „La iarnă ne așteaptă o triplă infectare”

Ion Alexie explică că rata de infectare va deveni de trei ori mai mare în sezonul rece, deoarece sunt șanse foarte mari să ne infectăm în același timp și cu gripă și cu coronavirus. Acest lucru este valabil, mai ales pentru persoanele care vor manifesta o formă mai severă de gripă.

„La iarnă vom avea ceea ce eu numesc triple jeopardy, (pericol triplu), adică avem șanse să ne infectăm în același timp cu influenza, care este gripa, cu Covid 19, și toată lumea știe că după aceste infecții virale pacienții fac pneumonii bacreriene cu pneumococ, și de multe ori cu stafilococ”, spune medicul infecționist, Ion Alexie.

medic infectionist, tripla infectare, iarna
Medic infecționsit: „La iarnă ne așteaptă o triplă infectare”

Cea mai bună soluție pentru a evita contaminarea, potrivit medicului infecționist este vaccinarea anti-gripală și anti-pneumocică. Ion Alexie susține că toate persoanele care au trecut peste vârsta de 65 de ani ar trebui vaccinate împotriva pneumoniei. De asemenea, și restul pospulației de peste 19 ani cu boli cronice ar trebui vaccinată.

„Oamenii cu vârste de peste 65 de ani trebuie vaccinați pentru pneumococ, bacteria care produce cele mai frecvente pneumonii, Și pentru pacienții între 19 și 65 de ani care au boli cronice, acele boli cronice care pun pacienții la risc pentru Covid”, a mai spus specialistul în boli infecțioase, Ion Alexie.

Medicul Ion Alexie speră ca în curând să fie inventanți anticorpi moniclonali, adică forme identice create în laborator ale anumitor timpuri de anticorpi. În lipsa unui vaccin, imunoterapia ar putea fi singura salvare în viitor.

Urmăriți Impact.ro și pe