Prețul pentru prima Dacie electrică. Modelul Spring e mai convenabil prin programul Rabla plus

Cristian Cojocaru 10.03.2021, 13:22
Prețul pentru prima Dacie electrică. Modelul Spring e mai convenabil prin programul Rabla plus

Primul model de Dacie electrică a fost prezentat anul trecut în luna octombrie, în cadrul evenimentului Renault eWays, iar toți cei interesați erau curioși de prețul de pornire al mașinii. Deși prețul este necunoscut, în presa franceză au apărut deja cifre venite pe căi semi-oficiale.

Care este prețul pentru prima Dacie electrică

După ce a fost prezentat în cadrul evenimentului auto, au fost făcute publice specificațiile tehnice pentru Dacia Spring, mai puțin prețul automobilului. Livrările modelului Dacia Spring fabricat în China, ar urma să înceapă spre sfârșitul acestui an. Dacă în presa franceză a apărut deja anumite cifre, pe site-ul Dacia din Ungaria, informațile legate de prețul modelului erau publice încă de anul trecut.

Astfel, pe Dacia.hu era specificat că prețul pentru Dacia Spring în Ungaria ar urma să coste 17.757 de euro,  pentru primele modele, comandate în perioada de pre-comandă, primii 100 de clienți ar plăti 10.917 euro dacă luăm în calcul reducerile oferite de statul maghiar pentru achiziția de mașini electrice.

Potrivit presei franceze, vor exista două versiuni de echipare pentru modelul Dacia Spring. Așadar, nivelul de Confort care prevede printre dotările sale și climatizarea, ar avea un preț de pornire de 16.990 de euro. Cea de-a doua opțiune, Confort Plus, ar urma să plece de la 18.490 de euro, având printre dotări ecranul tactil dar și vopseaua metalizată.

Cu ajutorul subvențiilor de la stat, prețul de achiziție pentru Dacia Spring va porni de la aproximativ 9.000 de euro în România
Cu ajutorul subvențiilor de la stat, prețul de achiziție pentru Dacia Spring va porni de la aproximativ 9.000 de euro în România

Cât va costa automobilul în România

Pentru românii care vor dori să achiziționeze noul model de Dacia și vor accesa Rabla Plus, program care permite achiziționarea unei mașini electrice, vor putea primi o subvenție nerambursabilă de până la 10.000 de euro. Această subvenție nu trebuie să depășească 50% din prețul de comercializare al automobilului. Astfel, prețul anunțat anul trecut în Ungaria, s-ar aplica și în România, chiar și în perioada de pre-comandă.

Potrivit acestui calcul, prețul de achiziție pentru Dacia Spring va porni de la aproximativ 9.000 de euro în România. Pe lângă acest lucru, programul Rabla Plus poate fi accesat împreună cu Rabla Clasic. Din acest lucru reiese faptul că la achiziționarea unui automobil electric și casarea unei mașini vechi, ajutorul care vine din partea statului poate ajunge la 51.500 de lei, echivalentul a aproximativ 10.500 de euro.

De menționat faptul că modelul are la bazaă Renault K-ZE, model care se vinde pe piața automobilisticăd din China la un preț de aproximativ 8.000 de euro. Acest model este derivat din SUV-ul pe benzină Kwid, dezvoltat și fabricat de Renault în India, accesibil doar pentru piața locală.

Urmăriți Impact.ro și pe